Οργισμένη απάντηση από τον Ιταλό πρωθυπουργό στην απειλή παραίτησης των βουλευτών του Μπερλουσκόνι - iefimerida.gr

Οργισμένη απάντηση από τον Ιταλό πρωθυπουργό στην απειλή παραίτησης των βουλευτών του Μπερλουσκόνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού για την απειλή παραίτησης των κεντροδεξιών βουλευτών και γερουσιαστών σε περίπτωση που τελικά αποπεμφθεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απο τη Γερουσία. «Αποτελεί ταπείνωση για την Ιταλία», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα που συναντάται εκτάκτως την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Αυτό που συνέβη αποτελεί ταπείνωση, όχι δική μου - της Ιταλίας», δήλωσε ο Λέτα μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στην απόφαση των κεντροδεξιών βουλευτών και γερουσιαστών να υπογράψουν «προκαταβολικά» παραίτηση.

«Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί η κατάσταση στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο», τόνισε και για το λόγο αυτό όπως έκανε γνωστό, αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρώμη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο.

«Θα συζητήσω με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο τον καταλληλότερο τρόπο για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κρατηθούν σε χωριστά πεδία η υπόθεση του Μπερλουσκόνι και το μέλλον της κυβέρνησης, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα βγουν όλοι χαμένοι», εκτίμησε ο Λέτα.

Νωρίτερα, ο Ναπολιτάνο είχε χαρακτηρίσει «άκρως ανησυχητική την απόφαση των εκλεγμένων βουλευτών και γερουσιαστών της ιταλικής κεντροδεξιάς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς για να διαλύσει την βουλή και την γερουσία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ