Πτήση στα... όνειρα – Οι δύο πιλότοι κοιμήθηκαν ταυτόχρονα και άφησαν το αεροπλάνο στην τύχη του - iefimerida.gr

Πτήση στα... όνειρα – Οι δύο πιλότοι κοιμήθηκαν ταυτόχρονα και άφησαν το αεροπλάνο στην τύχη του

Πτήση στα... όνειρα – Οι δύο πιλότοι κοιμήθηκαν ταυτόχρονα και άφησαν το αεροπλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν οι επιβάτες είχαν αντιληφθεί τι συνέβαινε στο πιλοτήριο, θα είχαν παγώσει από τον πανικό. Πώς αλλιώς να αντιδράσει κάποιος στην είδηση πως και οι δύο κυβερνήτες του αεροσκάφους είχαν πέσει για ύπνο ταυτόχρονα.

Κι όμως, αυτό συνέβη σε βρετανική αεροπορική εταιρεία κατά τη διάρκεια μακρινής πτήσης. Οι δύο κυβερνήτες αναγκάστηκαν να παραδεχθούν το λάθος τους, πως είχαν πέσει για ύπνο αφήνοντας την τύχη του αεροπλάνου στον αυτόματο πιλότο.

Η αρχική τους απόφαση ήταν να κοιμηθούν εναλλάξ, ανά 20 λεπτά, προκειμένου το Airbus A330 να έχει κυβερνήτη, αλλά κάποια στιγμή αφέθηκαν άθελά τους και οι δύο στην αγκαλιά του Μορφέα.

Οπως δήλωσε στη Sun εμπειρογνώμονας, το αεροπλάνο μπορεί να συνεχίσει την πορεία του στον αυτόματο πιλότο, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα έπρεπε ο πιλότος να αναλάβει το χειρισμό του, προκειμένου να μην προκύψει σοβαρό πρόβλημα.

Ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξαν παρατράγουδα, καθώς κάποια στιγμή ξύπνησαν τους κυβερνήτες και ανέλαβαν δράση, έστω και νυσταγμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ