Eπίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ετσι «ξεπλένετε» τη Χρυσή Αυγή

Τη έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση για το ενιαίο μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής. Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την επιμονή του στο λεγόμενο αντιμνημονιακό μπλοκ, «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή και καταστρέφει κάθε προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος

Σε έντονο διάλογο που είχε με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιζητούν τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου για να νομιμοποιήσουν την ασκούμενη πολιτική και να απενοχοποιήσουν τις κοινωνικές συνέπειες . «Γι αυτό το θέλετε ενιαίο κάδρο (...) δεν θέλουμε και δεν πρέπει να διαμορφωθεί ένα "κάδρο" που θα πάει δίπλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Για ψηφοθηρικούς λόγους είναι λοιπόν κ. Βούτση;» παρενέβη ο κ. Κωνταντινόπουλος για να του απαντήσει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Βεβαίως. Από την πλευρά σας είναι για τη νομιμοποίηση της ασκούμενης πολιτικής και για την απενοχοποίησή σας από τις άθλιες κοινωνικές επιπτώσεις».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του κ. Βούτση το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θυσιάζει την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου "αντιμνημονιακού μπλοκ", το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το "ξέπλυμα" της».

Τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κριθεί για τη στάση του αυτή από τους Έλληνες δημοκράτες, το ΠΑΣΟΚ καλεί τις άλλες πολιτικές δυνάμεις - και της αριστεράς αλλά και τη Ν.Δ. - να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού και να προχωρήσουν έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ