Κατεπείγουσα έρευνα για τον αστυνομικό – γυμναστή των Χρυσαυγιτών

Αντικείμενο κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας είναι ο αστυνομικός που γύμναζε Χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη. Με εντολή της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων θα διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Η υπόθεση άνοιξε έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής κι ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη και στο ραδιόφωνο.

Η έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του «εγκωμιασμού αδικήματος» και της «συμμορίας». Ο αστυνομικός κατήγγειλε τον συνάδελφό του με ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Αφορμή ήταν η τηλεφωνική παρέμβαση του καταγγελλόμενου σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα 24ωρα έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ