Κατεπείγουσα έρευνα για τον αστυνομικό – γυμναστή των Χρυσαυγιτών - iefimerida.gr

Κατεπείγουσα έρευνα για τον αστυνομικό – γυμναστή των Χρυσαυγιτών

Κατεπείγουσα έρευνα για τον αστυνομικό – γυμναστή των Χρυσαυγιτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντικείμενο κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας είναι ο αστυνομικός που γύμναζε Χρυσαυγίτες στη Θεσσαλονίκη. Με εντολή της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων θα διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Η υπόθεση άνοιξε έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής κι ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη και στο ραδιόφωνο.

Η έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του «εγκωμιασμού αδικήματος» και της «συμμορίας». Ο αστυνομικός κατήγγειλε τον συνάδελφό του με ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Αφορμή ήταν η τηλεφωνική παρέμβαση του καταγγελλόμενου σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην οποία εκθείαζε τη δράση της Χρυσής Αυγής λίγα 24ωρα έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ