Ο Μητσοτάκης περιορίζει τις αρμοδιότητες των υπουργών για να βάλει φρένο στη γραφειοκρατία στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Ο Μητσοτάκης περιορίζει τις αρμοδιότητες των υπουργών για να βάλει φρένο στη γραφειοκρατία στο Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δαιδαλώδη γραφειοκρατία του Δημοσίου προσπαθεί να περιορίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προωθεί σειρά μέτρων για την επιτάχυνση του διοικητικού έργου, την αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των διοικητικών υποθέσεων και την γενικότερη απλούστευση των διαδικασιών.
Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης, καταργούνται συναρμοδιότητες Υπουργών που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την έκδοση διοικητικών πράξεων, ενώ σε 27 περιπτώσεις διοικητικών πράξεων δεν απαιτείται πλέον υπογραφή περισσοτέρων Υπουργών, με αποτέλεσμα να αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες και ο αριθμός μείωσης των αναγκαίων υπογραφών να αγγίζει πλέον τις 150.

Το όφελος της απλούστευσης των διαδικασιών, είναι και οικονομικό καθώς μειώνεται το διοικητικό κόστος παρέχοντας παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ οδηγεί στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, αναφέρει το υπουργείο.Ενδεικτικά, ορισμένες περιπτώσεις περιορισμού αρμοδιοτήτων των Υπουργών:

Με αφορμή την προώθηση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Ο εξορθολογισμός και η βελτίωση του Δημοσίου είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικής σημασίας, που επιτυγχάνεται μέσα από μικρές και μεγάλες τομές στη δημόσια διοίκηση. Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση για την απλούστευση των διαδικασιών στην έκδοση διοικητικών πράξεων είναι μία από αυτές. Το Δημόσιο αναζωογονείται και αναδιαρθρώνεται. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τη χώρα μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ