Παζάρια στο υπουργείο Οικονομικών -Η Τρόικα πιέζει για αποκρατικοποιήσεις και φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

Παζάρια στο υπουργείο Οικονομικών -Η Τρόικα πιέζει για αποκρατικοποιήσεις και φοροδιαφυγή

Παζάρια στο υπουργείο Οικονομικών -Η Τροίκα πιέζει για αποκρατικοποιήσεις και φο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, με τις διαπραγματεύσεις να εισέρχονται στον τελικό γύρο του πρώτου σταδίου του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της Τρόικα έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες από την Ελλάδα και έως τότε πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ (με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών), το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 (κατατίθεται στη Βουλή, βάσει συνταγματικής υποχρέωσης, έως την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου).

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα μετά το Ecofin της 15ης Οκτωβρίου, με αντικείμενο, κατά το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, την επικαιροποίηση του Μνημονίου, τη συμφωνία για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2014.
Η ελληνική πλευρά επιζητεί να οριστικοποιήσει τα στοιχεία για το 2013 και να συμφωνήσει για ένα προσχέδιο προϋπολογισμού χωρίς νέα μέτρα.

Στη συνέχεια, πρέπει να υπάρξει συμφωνία για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί από το 2014. «Αγκάθια» παραμένουν, επίσης, οι αποκρατικοποιήσεις (η Τρόικα ζητεί επιτάχυνση και μεγαλύτερη ευελιξία), η είσπραξη εσόδων από τη φοροδιαφυγή, οι επαγγελματικές μισθώσεις και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα είναι μαραθώνιες, καθώς το απόγευμα οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, με τη συμμετοχή, εκτός απροόπτου, της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ