O υπουργός Υγείας προαναγγέλλει φθηνότερα γενόσημα για να δώσει κίνητρο στους ασφαλισμένους - iefimerida.gr

O υπουργός Υγείας προαναγγέλλει φθηνότερα γενόσημα για να δώσει κίνητρο στους ασφαλισμένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη μείωση στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων, με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι για το ΕΣΥ, αλλά και να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, ώστε να εμπιστευθούν τη χρήση τους, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο διορισμός του Δημήτρη Λιντζέρη στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ.

Όπως υ πογράμμισε ο κ. Λιντζέρης, «η φαρμακευτική πολιτική δεν μπορεί να υπαγορεύεται από τις ανάγκες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά από τις ανάγκες των πολιτών».

«Δεν νοείται η ανάγκη κερδοφορίας των επιχειρήσεων να καθορίζει επιλογές, να επιβάλλει προϊόντα, να διαιωνίζει την πολυφαρμακία», παρατήρησε χαρακτηριστικά και ομοίως «δεν γίνεται να κόβονται μισθοί και συντάξεις, αλλά οι δαπάνες για το φάρμακο να παραμένουν ανεξέλεγκτες και να διευρύνουν συνεχώς την κερδοφορία όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών».

Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ προανήγγειλε ενδελεχείς ελέγχους, αυστηρή αξιολόγηση, συνεχή ενημέρωση και πιστή τήρηση των κανόνων διαφάνειας ως προς την έγκριση και προώθηση νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Πηγη: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ