Αυτό είναι το νέο ιδιοφυές έργο του Banksy, του Νο.1 καταζητούμενου «τρομοκράτη» γκραφιτά στον κόσμο [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο ιδιοφυές έργο του Banksy, του Νο.1 καταζητούμενου «τρομοκράτη» γκραφιτά στον κόσμο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς γίνεται ένας καλλιτέχνης του δρόμου να καταζητείται για βανδαλισμό και ταυτόχρονα να είναι ο πιο διάσημος... ανώνυμος του κόσμου, έργα του να κοσμούν τα σπίτια αστέρων, όπως η Ατζελίνα Τζολί, αλλά και να έχει προταθεί για Όσκαρ; Κι όμως γίνεται... Γιατί ο Μπάνκσι όλα τα μπορεί και όλα τα σατιρίζει.

Ο μυστηριώδης Βρετανός Μπάνκσι είναι η πιο ανατρεπτική περσόνα της street art, ένας «αντάρτης του δρόμου και της τέχνης». Με τα στένσιλ εργαλεία του, τις μπογιές και το θράσος του κατάφερε να συνδέσει το... ψευδώνυμό του με την τέχνη του γκράφιτι τα τελευταία δέκα χρόνια και να γίνει διάσημος διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία του.

Το πραγματικό του όνομα είναι πιθανώς Ρόμπερτ Μπανκς, αλλά οι εικασίες γύρω από την ταυτότητά του είναι πολλές. «Κανείς δεν έδινε σημασία σε αυτά που έλεγα, μέχρι που έφτασα να γίνω αόρατος». Εις βάρος του εκκρεμούν πολλά εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία του βανδαλισμού. Ο καλλιτέχνης εξακολουθεί να κρύβεται και να φέρεται σαν καταζητούμενος, χωρίς να βγάζει ποτέ την κουκούλα του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

H βάση του είναι το Λονδίνο, αλλά ταξιδεύει ινκόγκνιτο σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι το Ισραήλ. Στο τελευταίο μάλιστα, πάνω στο «τείχος ασφαλείας», σχεδίασε μια τρύπα μέσα από την οποία διακρίνεται μια ειδυλλιακή ακρογιαλιά, καθώς και έναν αρουραίο. Ο αρουραίος είναι και το σήμα κατατεθέν του, δεδομένου ότι κινείται υπογείως, όπως αυτός. «Αν είσαι βρόμικος, άσημος και δεν σε αγαπάει κανείς, τότε οι αρουραίοι αποτελούν για σένα πρότυπο ζωής» έχει υποστηρίξει ο Μπάνκσι.

Αυτή είναι η τελευταία δημιουργία του που απεικονίζει κάποιον να ξερνά άνθη. Τίτλος; «Καλύτερα να τα βγάζεις παρά να τα κρατάς μέσα»...

Αυτό είναι το νέο ιδιοφυές έργο του Banksy, του Νο.1 καταζητούμενου «τρομοκράτη» γκραφιτά στον κόσμο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Πηγή κειμένου: Elle.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία γκραφίτι banksy street artist
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ