Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες]

Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακά ευρήματα που δείχνουν την έκταση του Αιγυπτιακού πολιτισμού έφερε στο φως διεθνής ομάδα αρχαιολόγων στην Γιάφα του Ισραήλ. Πρόκειται για τα ερείπια ενός Αιγυπτιακού πολεμικού φρουρίου που χρονολογείται τον 14ο αι. π.Χ.

Είναι το μοναδικό Αιγυπτιακό αρχαιολογικό εύρημα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο Ισραήλ , και οι επικεφαλής της ανασκαφής -Ααρον Μπουρκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες και Μάρτιν Πέιλστοκερ από την Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων- είναι πεπεισμένοι ότι η περιοχή μπορεί να πει μια σημαντική ιστορία για την επέκταση του Αιγυπτιακού πολιτισμού.

«Τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με γνωστά ιστορικά κείμενα της Ύστερης Εποχής του Χαλκού ρίχνουν τώρα φως στη φύση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των κατοίκων της Γιάφα και των Αιγύπτιων του Νέου Βασιλικού Φρουρίου που χτίστηκε στα ερείπια της παλιάς πόλης» εξηγούν ο Μπουρκ και ο Πειλστοκερ «Η εικόνα που θα προκύψει θα είναι ένας συνδυασμός από επεισόδια βίας και ειρηνικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων στην Γιάφα σε μια περίοδο που αριθμεί περισσότερα από 300 χρόνια, μεταξύ 1460 και130 π.Χ.».

Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ερείπια Αιγυπτιακού φρουρίου εντοπίστηκαν στην Γιάφα του Ισραήλ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ