Το χαμένο ποντίκι του Jobs από το 1983 στο Ασπεν του Κολοράντο - iefimerida.gr

Το χαμένο ποντίκι του Jobs από το 1983 στο Ασπεν του Κολοράντο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ποντίκι το οποίο άνηκε στον ιδρυτή και οραματιστή της Apple, Steve Jobs, ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα θαμμένο κιβώτιο στο Aspen του Colorado.

Το ποντίκι το οποίο προέρχεται από τον υπολογιστή της Apple, Lisa, καθώς και τα υπόλοιπα αντικείμενα είχαν θαφτεί το 1983 αλλά έκτοτε παρέμειναν ξεχασμένα μέχρι να έρθουν στο φως ύστερα από ανασκαφές ομάδας του National Geographic.

Το κιβώτιο είχε θαφτεί κατά τη διάρκεια ενός τεχνολογικού συνεδρίου με σκοπό αυτό να έρθει στο φως μετά από αρκετά χρόνια, όταν τα περιεχόμενά του θα είχαν ιστορική αξία. Το κιβώτιο περιείχε επίσης μια συσκευασία από μπύρες Balantine της τότε εποχής, ένα κύβο του Rubik, τεύχος του περιοδικού Vogue καθώς και μια κασέτα του συγκροτήματος Moody Blues.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο Steve Jobs έριξε το ποντίκι στο κιβώτιο την τελευταία στιγμή πριν αυτό σκεπαστεί από χώμα. Ο υπολογιστής τον οποίο συνόδευε τότε το συγκεκριμένο ποντίκι πήρε το όνομά του από την κόρη του ιδρυτή της Apple, ήταν ο προσωπικός του υπολογιστής και το πρώτο προϊόν του είδους που απευθυνόταν σε επιχειρήσεις, αν και απέτυχε στην αγορά λόγω της υψηλής τιμής του.

Η ανασκαφή και αποκάλυψη των παραπάνω θα παρουσιαστεί στη σειρά Diggers του National Geographic στις αρχές τους 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ national geographic Steve Jobs Apple Lisa Diggers time capsule
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ