Πάνω από 150 οι νεκροί στο Πακιστάν - Από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αναδύθηκε ένα νέο νησί [εικόνα] - iefimerida.gr

Πάνω από 150 οι νεκροί στο Πακιστάν - Από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αναδύθηκε ένα νέο νησί [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπερνούν ,σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τους 150 οι νεκροί από τον τεράστιο σεισμό των 7, 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πακιστάν και η διάρκεια του οποίου ήταν γύρω στα δύο λεπτά. Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αυξηθεί κατά πολύ και ίσως αγγίξει τους 1.000. Η σεισμική δόνηση ήταν τόσο ισχυρή, που σύμφωνα με τοπικά μέσα, έβγαλε στην επιφάνεια ένα μικρό νησί, έκτασης περίπου μισού χιλιομέτρου, στην ακτογραμμή Γκουαντάρ.

Ο σεισμός των οποίο ακολούθησε μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε αραιοκατοικημένη και φτωχή περιοχή, το Μπαλουχιστάν, μόλις 69 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά της Αβαράν.

Ο ισχυρός σεισμός έβγαλε στην επιφάνεια ένα νησί

Η σεισμική δόνηση, μάλιστα, ήταν τόσο ισχυρή που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μικρό νησί, έκτασης περίπου μισού χιλιομέτρου, κοντά στην περιοχή Γιάντα.

Το νησί αυτό λέγεται ότι έχει ορεινή επιφάνεια και έχει φτάσει έως και εκατό πόδια.

Πάνω από 150 οι νεκροί στο Πακιστάν - Από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αναδύθηκε ένα νέο νησί [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ