Γιατρός στο Δαφνί καταγγέλλει συνάδελφό του, διευθυντή κλινικής, ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής

Σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος διευθυντή της μιας εκ των εννέα κλινικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ), γνωστού και ως «Δαφνί», προβαίνει ο συνάδελφός του Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου με επιστολή του προς τη διοίκηση του ιδρύματος. Σύμφωνα με την καταγγελία ο συγκεκριμένος διευθυντής είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος στο νομό Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος του ΨΝΑ και μέλος της Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου «να κοιτάξουμε και στο ΨΝΑ με "άλλο μάτι" μερικά ζητήματα που έχουν υποβαθμιστεί, αγνοηθεί και εμμέσως συγκαλυφθεί», θεωρώντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν πλέον την επαναπροσέγγιση του θέματος με τον ιατρό-μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα εννέα ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κώστα Παρασχάκη και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μεγαλοοικονόμου και τονίζει ότι «δεν πρόκειται για κάποιον απλό και «παρασυρμένο» ή «αφελή» οπαδό».

«Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί την Χρυσή Αυγή και τη χούντα».

Υπάρχει, ακόμη όπως καταγγέλλει, «η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε ν' ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας».

Καταλήγοντας, ο ψυχίατρος θέτει το κρίσιμο ερώτημα «τι θα συμβεί εάν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο; Δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»; διερωτάται ο διευθυντής της 9ης κλινικής και ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου «να λάβει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ