CINETROLL: Κερδίστε 20 εισιτήρια για το «Last Summer» την Πέμπτη στις Νύχτες Πρεμιέρας - iefimerida.gr

CINETROLL: Κερδίστε 20 εισιτήρια για το «Last Summer» την Πέμπτη στις Νύχτες Πρεμιέρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Tάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος συνεχίζει να κολυμπάει σε ωκεανούς από εικόνες, με το iefimerida και τις Νύχτες Πρεμιέρας να χαρίζουν προσκλήσεις για μία από τις πιο τρυφερές νεανικές gay ταινίες της χρονιάς.

Δύο ερωτευμένοι μαθητές του Λυκείου περνάνε μαζί το τελευταίο τους μακρύ ζεστό καλοκαίρι σε μια αμερικάνικη κωμόπολη της Αμερικής περιμένοντας το αναπόφευκτο φθινοπωρινό χωρισμό του φθινοπώρου. Ο ένας θα φύγει για σπουδές στην πόλη και ο άλλος θα παραμείνει στη «βουλιαγμένη» επαρχιακή πόλη αντιμέτωπος με μια ζωή χωρίς προοπτικές και χωρίς τον αγαπημένο του. Λυρισμός, ευαισθησία, τρυφερότητα, νεανική αθωότητα και μια σπάνια, σκηνοθετικά κεντημένη ματιά τόσο μέσα στην ψυχοσύνθεση των δύο ηρώων όσο και στην ίδια την Αμερική, στο ντεμπούτο ενός σκηνοθέτη που όχι τυχαία, το δύσκολο «Hollywood Reporter, κάνει την υπέρβαση συγκρίνοντας τη ματιά του με αυτή του Τέρενς Μάλικ.

Αυτή είναι η ταινία που προβάλλεται αύριο, 25/9 στις 23.00, στον κινηματογράφο IDEAL για την οποία το iefimerida μαζί με το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσφέρει 10 διπλές προσκλήσεις. Μπορείς να τις κερδίσεις με έναν απλό τρόπο. Κάνεις ένα μεγάαααλο LIKE στο άρθρο, μπαίνεις στο επίσημο site του φεστιβάλ, www.aiff.gr (ή ξεφυλλίζεις το τυπωμένο πρόγραμμα) για να βρεις το όνομα του σκηνοθέτη και μετά στέλνεις ένα msg στο www.facebook.com/tazthebuzz ή ένα e mail στο terra_gelida@hotmail.com μέχρι τις 00.00 σήμερα το βράδυ γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας και φυσικά το όνομά του σκηνοθέτη.

Οι 10 πρώτοι που κερδίζουν θα ειδοποιηθούν με μήνυμα και οι προσκλήσεις τους θα τους περιμένουν στα ταμεία του κινηματογράφου IDEAL όπου απλώς θα πρέπει να πούνε το όνομά τους και από πού τις κέρδισαν. Οι υπόλοιποι τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και ελπίζουμε να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε κι άλλες προσκλήσεις για τις επόμενες μέρες.

Όσον αφορά τη σημερινή μέρα προβολών, 24/9, αυτές είναι οι ταινίες SOS που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα:

ΔΑΝΑΟΣ 1

22.00 Upstream Color
Με το συναρπαστικό ντεμπούτο του, «Primer», ο Σέιν Καράθ, ανακάτεψε την τράπουλα της επιστημονικής φαντασίας προβάλλοντας σαν ένας από τους πιο ταλαντούχους και εγκεφαλικούς νέους εκπρόσωπους του είδους. Με αυτήν εδώ τη δεύτερη ταινία του επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας με τον καλύτερο τρόπο και κερδίζει βραβείο Eπιτροπής στο Sundance. Η απόλυτη έλξη ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα θα μετατραπεί σε ένα αρτίστικο κινηματογραφικό παζλ υψηλής αισθητικής πέρα από το χρόνο, το χώρο και τη λογική, με την πραγματικότητα να διαστέλλεται και τις ταυτότητες να ρέουν η μία μέσα στην άλλη, σαν κολλώδες υγρό που στη ροή του παρασέρνει θραύσματα αναμνήσεων.

ODEON ΟΠΕΡΑ 1

20.30 Beau Travail
Ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος επιλέγει για προβολή μια από τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών όπως ψηφίστηκε πρόσφατα από το περιοδικό Sound & Sight. Η Κλερ Ντενί σκηνοθετεί τον Ντενί Λαβάν σε ρόλο στο ρόλο ενός στρατιώτη που θα ξυπνήσει τον ερωτικό πόθο σε έναν αυστηρό λοχία, με φόντο τη σκληροτράχηλη Λεγεώνα των Ξένων στα βάθη της Αφρικής. Σε ένα υποβλητικό δράμα απαράμιλλης αισθητικής ομορφιάς από το 1999.

22.45 Love Eternal
Προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα τη ζωή και τον κόσμο γύρω του, αποκτώντας πιο στενή επαφή με αυτό που γνωρίζει καλύτερα: Το θάνατο. Και κάπως έτσι ο 26χρονος Ίαν θα αρχίσει να συμμετέχει σε φόρουμ για επίδοξους αυτόχειρες, αγαπώντας τους τόσο ώστε να τους βοηθήσει να πράξουν αυτό που επιθυμούν. Δηλαδή την αυτοκτονία. Με τον Ιρλανδό Μπρένταν Μαλντάουνι να σκηνοθετεί σε ευρωπαϊκό τερέν, πολύκροτο ιαπωνικό μυθιστόρημα. Πετυχαίνοντας μια εκρηκτικά διαστροφική, αποπροσανατολιστική μίξη της ασιατικής νεκρολαγνικής μυσταγωγίας με το δυτικό τέμπο.

IDEAL

20.15 The Congress
Ένα από τα κύρια αφιερώματα του φετινού φεστιβάλ, αυτό στον βραβευμένο Ισραηλινό σκηνοθέτη και καρτουνίστα Άρι Φόλμαν (του οποίου το θρυλικό «Βαλς με τον Μπαζίρ» ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που βρέθηκε υποψήφια στα Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) κορυφώνεται με την προβολή της τελευταίας του δημιουργίας, παρουσία του ίδιου που θα βραβευτεί για το σύνολο της προσφοράς του. Ένα ψυχεδελικό, χρωματιστό ντελίριο κινουμένου σχεδίου και πραγματικής δράσης με τη Ρόμπιν Ράιτ να υποδύεται τον εαυτό της, στο ρόλο μιας ηθοποιού που δέχεται να πουλήσει την εικόνα της σε κινηματογραφικό στούντιο για τη δημιουργία ενός 3D ψηφιακού αντιγράφου της. Μια μοναδική, εκτός ορίων οπτική εμπειρία που εμπνέεται από μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ («Solaris»).

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana
Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ