Το Aeroseven δείχνει τα νέα Caterham αλλά και την καινούργια Renault Alpine

Στα πλαίσια του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στη Σιγκαπούρη η Caterham παρουσίασε τη νέα μορφή των αυτοκινήτων της με τη βοήθεια του πρωτότυπου Aeroseven.

Το οποίο σε αντίθεση με ότι ισχύει μέχρι τώρα για τα Caterham έχει και πλήρως καλυμμένους τροχούς και κανονικό αμάξωμα από συνθετικά υλικά, ενισχυμένο με ανθρακονήματα. αυτό που δεν έχει είναι πόρτες και παρμπρίζ, ενώ το πλαίσιό του, που προέρχεται από το Caterham CSR, είναι κι αυτό από ανθρακόνημα. Εξίσου μινιμάλ τα πράγματα και στο εσωτερικό, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι δύο μπάκετ –από τι άλλο, από ανθρακόνημα- και μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

Ο κινητήρας του Caterham της νέας γενιάς είναι ένας τετρακύλινδρος 2.000 κυβικών, που αποδίδει 240 ίππους στις 8.500 στροφές και συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο. Φυσικά χειροκίνητο, ενώ για πρώτη φορά σε μοντέλο της βρετανικής εταιρείας θα υπάρχει ESP με launch control, που θα βοηθά να ολοκληρώνεται το 0-100 σε κάτω από 4 δεύτερα.
To Caterham Aeroseven θα είναι έτοιμο προς πώληση, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή, την ερχόμενη άνοιξη, ενώ παράλληλα δίνει μια πρώτη εικόνα και για την καινούργια Alpine, καθώς η βρετανική εταιρεία συνεργάζεται στενά με τη Renault στην εξέλιξή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ