Το Κέντρο Κινηματογράφου απόκτησε νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση βόμβα του επιτυχημένου Γιώργου Παπαλιού - iefimerida.gr

Το Κέντρο Κινηματογράφου απόκτησε νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση βόμβα του επιτυχημένου Γιώργου Παπαλιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας βετεράνος του κινηματογράφου έρχεται να πληρώσει τη θέση που άφησε πίσω του ο Γιώργος Παπαλιός – ιστορικό πρόσωπο του κινηματογράφου και πατέρας του νέου κύματος διεθνώς διακεκριμένων σκηνοθετών: Πρόκειται για τον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση.

Αντιπρόεδρος τοποθετείται η παραγωγός Φοίβη Αγγελοπούλου, ενώ ο συγγραφέας και σεναριογράφος Πέτρος Μάρκαρης θα είναι μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ. Και οι δύο είχαν βέβαια ξεχωριστή σχέση με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο ( η πρώτη σύζυγος και στενότατη συνεργάτης και συνοδοιπόρος, ο δεύτερος με συνεργασία στο σενάριο αρκετών ταινιών του).
Η υπόλοιπη σύνθεση του ΔΣ παραμένει ως έχει και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ θα εξακολουθήσει να ασκεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης.
«Η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπό τη νέα της σύνθεση κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο ελληνικός κινηματογράφος διανύει μια περίοδο κατά την οποία οι οικονομικοί πόροι είναι λίγοι. Και όμως, οι ελπίδες είναι πολλές. Αυτό οφείλεται στο ταλέντο, το πείσμα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων του χώρου. Να στηρίξουμε μαζί τη νέα προσπάθεια. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι έτοιμο να ακούσει όλους και να συνεργαστεί με όλους για το καλύτερο» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ