Το ιστορικό δαχτυλίδι της συγγραφέως Τζέιν Οστιν... έμεινε στην Αγγλία - iefimerida.gr

Το ιστορικό δαχτυλίδι της συγγραφέως Τζέιν Οστιν... έμεινε στην Αγγλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βρετανία έμεινε το χρυσό δαχτυλίδι της συγγραφέως Τζέιν Οστιν (1775 - 1817) τι κι αν το είχε αποκτήσει σε δημοπρασία έναντι 150.000 αγγλικών λιρών η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Κέλι Κλάρκσον.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να απαγορεύει την εξαγωγή έργων τέχνης και αντικειμένων που θεωρούνται εθνικοί της θησαυροί κι είχε μπλοκάρει την αγορά του ιστορικού δαχτυλιδιού από την Κλάρκσον ζητώντας νέα δημοπρασία, η οποία και έγινε.Το κορίτσι... super idol των Ηνωμένων Πολιτειών είχε δημιουργήσει ένα αντίγραφο του χρυσού δαχτυλιδιού με την τιρκουάζ πέτρα, το οποίο και φορούσε στις συναυλίες του... Και με την ρέπλικα θα μείνει, καθώς το δαχτυλίδι αποκτήθηκε επίσης έναντι 150.000 αγγλικών λιρών από το μουσείο «Jane Austen's House», όπου και διέμενε η συγγραφέας τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Αναγνώστες της διάσημης Βρετανίδας συγκέντρωσαν τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να μπλοκαριστεί η αγορά του δαχτυλιδιού από την Κλάρκσον και να μείνει εντός συνόρων το δαχτυλίδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ