Γερμανοί χάκερς ξεγέλασαν τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S [βίντεο] - iefimerida.gr

Γερμανοί χάκερς ξεγέλασαν τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου iPhone 5S και με τις ουρές των υποψήφιων αγοραστών να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, μια ομάδα χακερς με έδρα το Βερολίνο, διατείνεται ότι κατάφερε να ξεγελάσει το σύστημα « Touch ID» της Apple και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι χάκερς που ονομάζονται «Chaos Computer Club», χρησιμοποίησαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη του τηλεφώνου, το οποίο υπήρχε πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια. Αφού το φωτογράφησαν σε ανάλυση 2400 dpi, στη συνέχεια, μετά από σχετική επεξεργασία στον υπολογιστή, το τύπωσαν με τη βοήθεια λέιζερ εκτυπωτή στα 1200 dpi σε ειδικό διαφανές χαρτί.

Στη συνέχεια, έριξαν πάνω του κάποια ειδικά υλικά, όπως latex και κόλλα, δημιουργώντας με αυτά ένα πλαστό δάκτυλο, το οποίο, τελικά, κατάφερε να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Όπως αναφέρει το digitallife, η πράξη τους μένει να επιβεβαιωθεί από τον ιστότοπο istouchidhackedyet.com, ο οποίος πρόκειται να προσφέρει χρηματική αμοιβή στον πρώτο που θα καταφέρει να χακάρει το σύστημα Touch ID.

Εκτός από χρηματικά ποσά, οι προσφορές στο σαίτ ποικίλουν, περιλαμβάνοντας από bitcoins μέχρι μπουκάλια με ουίσκι. Όσο λοιπόν αναμένεται η επιβεβαίωση παρακολουθείστε το βίντεο που ανέβασε η ομάδα στο youtube:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ