Βγαίνει στο σφυρί το φουλάρι που φορούσε ο συγγραφέας Τζορτζ Οργουελ όταν πυροβολήθηκε στο λαιμό στον Ισπανικό Εμφύλιο [εικόνα] - iefimerida.gr

Βγαίνει στο σφυρί το φουλάρι που φορούσε ο συγγραφέας Τζορτζ Οργουελ όταν πυροβολήθηκε στο λαιμό στον Ισπανικό Εμφύλιο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία φουλάρια και ένα μαντίλι του γνωστού συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ, μάλιστα το ένα το φορούσε όταν τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό , το 1937 στον Ισπανικό Εμφύλιο, θα δημοπρατηθούν στις 3 Οκτωβρίου από τον οίκο δημοπρασιών Μπλούμσμπερι.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες η αδέσποτη σφαίρα βρήκε στο λαιμό τον συγγραφέα, σε περιοχή κοντά στην Βαρκελώνη, μιας και ήταν ψηλότερος.από τους ισπανούς στρατιώτες και το κεφάλι του εξείχε από τα χαρακώματα.
Ο συγγραφέας της «Φάρμας των ζώων» και του «1984» ανέφερε σχετικά «Ξαφνικά ένιωσα, είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω τι ένιωσα. Πάντως ήταν συναίσθημα με μεγάλη ένταση», χαρακτηριζοντας όμως την εμπειρία «πολύ ενδιαφέρουσα».
«Ο Όργουελ ήταν πολύ τυχερός που επιβίωσε με ένα τέτοιο τραύμα στον λαιμό. Για να απομακρύνει όμως τη σφαίρα ο γιατρός και συμπατριώτης του, Χιου Ο'Χάρα, του έβγαλε τα φουλάρια, τα οποία στη συνέχεια έδωσε στη σύζυγό του», σημειώνει ο Μαξ Χάσλερ εκ μέρους του οίκου δημοπρασιών.
«Εχουν ως βασικά χρώματα το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο. Χρώματα που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τις κοινωνικές μάχες. Το αιματοβαμμένο φουλάρι που φορούσε όταν πυροβολήθηκε ο συγγραφέας είναι λευκό με κόκκινες βούλες και έχει μία τρύπα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον για όποιον το αποκτήσει. Ετσι κι αλλιώς υπάρχουν λίγα προσωπικά αντικείμενα του Οργουελ που έχουν σωθεί», προσθέτει ο Χάσλερ.

Βγαίνει στο σφυρί το φουλάρι που φορούσε ο συγγραφέας Τζορτζ Οργουελ όταν πυροβολήθηκε στο λαιμό στον Ισπανικό Εμφύλιο [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ