Οι Ιάπωνες Takumi που φτιάχνουν τον κινητήρα του Nissan GT-R - iefimerida.gr

Οι Ιάπωνες Takumi που φτιάχνουν τον κινητήρα του Nissan GT-R

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Nissan GT-R είναι ένα από τα κορυφαία σούπερ-σπορ μοντέλα και βάζει τα γυαλιά σε πολλά άλλα της συνομοταξίας με σαφώς πιο βαρύγδουπα ονόματα. Είναι λογικό λοιπόν, ειδικά γι' αυτό, οι Ιάπωνες να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη. Πόσο μάλλον τον κινητήρα του, έναν εξακύλινδρο σε V με δύο turbo και 545 άλογα.

Δικαιοδοσία να συναρμολογήσουν το συγκεκριμένο, πολύπλοκο κινητήρα έχουν τέσσερις μόνο άνθρωποι, οι κύριοι Kurosawa, Ooyama, Shioya και Nobomitsu, που είναι όλοι Ιάπωνες, έχουν συνολική εμπειρία πάνω από 100 χρόνια και φέρουν τον τίτλο του takumi. Τι σημαίνει takumi; Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός περιγράφει έναν πολύπειρο μηχανικό με μεγάλες ικανότητες και αφοσιωμένο απόλυτα σε αυτό που κάνει, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Τέσσερις takumi λοιπόν είναι υπεύθυνοι για τους κινητήρες όλων των Nissan GT-R που κυκλοφορούν στον κόσμο, με την ταμπέλα με το όνομα αυτού που τον κατασκεύασε, όπως αρμόζει σε κάθε ειδική κατασκευή, να αποτελεί ένα στοιχείο που τον κάνει μοναδικό. Η προσωπική γνωριμία με τον μηχανικό που δημιούργησε τον κινητήρα του πραγματικά ξεχωριστού αυτοκινήτου τους είναι και ο λόγος που, σύμφωνα με τη Nissan, πολλοί κάτοχοι GT-R επισκέπτονται τη Yokohama.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ