BBC: Οι Ελληνες φοβούνται από την επανεκλογή Μέρκελ- Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην πολιτική της - iefimerida.gr

BBC: Οι Ελληνες φοβούνται από την επανεκλογή Μέρκελ- Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην πολιτική της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το πως εξέλαβε η ελληνική κοινωνία την συντριπτική επικράτηση της Ανγκέλα Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές γράφει το BBC, το οποίο επισημαίνει πως επικρατεί ανησυχία και εκνευρισμός από την νίκη της «Βασίλισσας της λιτότητας».

Σε δημοσίευμα του, το BBC υποστηρίζει πως «οι Ελληνες αντέδρασαν ανήσυχα με την νίκη της Ανγκέλα Μέρκελ στις εκλογές της Κυριακής» και αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η οποία έγραφε: «Θρίαμβος για την Βασίλισσα της λιτότητας. Ο λόγος για τον οποίο οι Ελληνες ανησυχούν σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο είναι απλός: «Η κ. Μέρκελ θεωρείται ως το κύριο πρόσωπο πίσω από τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα μετά τη διάσωση της το 2010. Οι αντιδράσεις στις αγορές είναι επίσης συγκρατημένες, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πρώτα να δουν τι είδους κυβέρνηση συνεργασίας θα σχηματιστεί», σημειώνει το δημοσίευμα.

Γιατί κατηγορούν οι Ελληνες την Μέρκελ και σε τι ελπίζουν

Στη συνέχεια, το BBC αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Γερμανίδα καγκελάριος αποτελεί «κόκκινο πανί» για την ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας πως «οι Ελληνες της χρεώνουν τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία ύψους σχεδόν 28%. ''Υπάρχει πολύ λίγος ενθουσιασμός στην προοπτική και άλλων τεσσάρων χρόνων της Μέρκελ'' αναφέρει ο Mark Lowen ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα. ''Πλέον συμβολίζει τις μισητές περικοπές στον προϋπολογισμό που απαιτούνται από την Ελλάδα''», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, το BBC σημειώνει πως εκτός από την απογοήτευση από την επανεκλογή της Μέρκελ, οι Ελληνες ελπίζουν στη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού με τον Σοσιαλδημοκράτη Σταίνμπρουκ, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική στη λιτότητα και ζητά περισσότερα αναπτυξιακά μέτρα για την Ελλάδα. Ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Mark Lowe διαψεύδει τις ελπίδες των Ελλήνων: «Είναι απίθανο να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή πολιτικής στο Βερολίνο, ειδικά από την στιγμή που ο τρόπος με τον οποίο η Μέρκελ χειρίζεται την οικονομική κρίση αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής με τους ψηφοφόρους», καταλήγει το δημοσίευμα.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ