Συνεχίζεται ο θρίαμβος του ελληνικού σινεμά – Η Ισλανδία εστιάζει στην Ελλάδα μέσα από πέντε ταινίες που ξεχώρισαν το 2013 - iefimerida.gr

Συνεχίζεται ο θρίαμβος του ελληνικού σινεμά – Η Ισλανδία εστιάζει στην Ελλάδα μέσα από πέντε ταινίες που ξεχώρισαν το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ευχάριστες ειδήσεις από τον κόσμο του σινεμά δεν έχουν τελειωμό, και όπως φαίνεται από την πρόσφατη βράβευση του «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και το αφιέρωμα του Τορόντο στον ελληνικό κινηματογράφο, τα βλέμματα αρχίζουν να στρέφονται έντονα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το Ρέικιαβικ οργανώνει ένα ανάλογο αφιέρωμα, συγκεντρώνοντας πέντε ταινίες στο πρόγραμμα της 10ης διοργάνωσης του που ξεκινά στις 26 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το flix.gr η είδηση αυτή δεν εκπλήσσει, αφού ο Δημήτρης Εϊπίδης, που προγραμμάτισε μαζί με τον Κάμερον Μπέιλι το αφιέρωμα στο Τορόντο, ήταν στο ξεκίνημα του φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής και διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με την διοργάνωση.

Η πρώτη ταινία που πρόκειται να προβληθεί είναι το «Miss Violence», ενώ τέσσερα ακόμα πολυσυζητημένα φιλμ της χρονιάς που πέρασε συνθέτουν το πρόγραμμα με τίτλο «Focus on Greece», ένα σινεμά που όπως αναφέρεται έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ, όσο και η ίδια η χώρα.

Σύμφωνα με το flix.gr. πρόκειται για τις ταινίες «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, και «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ