Guardian: Σοβαρή η κατάσταση στην Αθήνα -Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται πως συνεργεί με την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Guardian: Σοβαρή η κατάσταση στην Αθήνα -Η Χρυσή Αυγή κατηγορείται πως συνεργεί με την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την έρευνα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ για την διαπίστωση θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της γράφει ο Guardian, ο οποίος παράλληλα αναφέρεται και στα αίτια τα οποία οδήγησαν στην άνοδο του νεοναζιστικού μορφώματος.

Σε κείμενο του, ο Guardian επισημαίνει πως οι έρευνες αυτές θα επεκταθούν και στον στρατό με εντολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ παράλληλα σημειώνει και τους λόγους για τους οποίους η Χρυσή Αυγή παρουσίασε μεγάλη άνοδο.

Οσον αφορά την έρευνα στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις, η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως «η έρευνα ήρθε εν μέσω αποκαλύψεων ότι η Χρυσή Αυγή -η οποία έχει δει τη δημοτικότητά της κατά τη διάρκεια της χειρότερης κρίσης του χρέους που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα στη σύγχρονη εποχή-,δεν έχει μόνο δημιουργήσει μια στρατιωτική πτέρυγα, αλλά εκπαιδεύει και τα μέλη της σε πολεμικές τέχνες».

«Η ανάδειξη του ακροδεξιού εξτρεμισμού, τώρα αποτελεί απειλή σε ένα κράτος το οποίο χωλαίνει από την οικονομική συντριβή και τον πολιτικό διαχωρισμό», τονίζει το δημοσίευμα, ενώ αναφέρεται και στις δηλώσεις του Καρόλου Παπούλια κατά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κοινή τους πεποίθηση πως η ακροδεξιά πρέπει να καταπολεμηθεί.

«Η άνοδος των εξτρεμιστών με ταχύτητα μετεωρίτη, έχει φοβίσει την Ευρώπη με αξιωματούχους να επισημαίνουν πως επικρατεί ανησυχία για μια τέτοια οργάνωση, η οποία φέρεται να βρίσκεται πίσω από εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους τα τελευταία τρία χρόνια. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες πως η αστυνομία και η δικαιοσύνη συνεργούν με τους εξτρεμιστές», τονίζει το άρθρο.

Τέλος, ο Guardian παραθέτει τις δηλώσεις του πολιτικού αναλυτή Αλέξη Μανθεάκη, ο οποίος τονίζει πως «υπάρχει πιθανότητα η Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση στο μέλλον. Πριν ήταν αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ και πολύ σπάνια εμφανίζονταν στην τηλεόραση. Αντί να ''ξεφουσκώσουν'', όλη αυτή η κάλυψη ενισχύει την εικόνα τους και την υποστήριξη σε αυτούς. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ πιο σοβαρή από ότι φαίνεται».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ