Σταρ με διπολική διαταραχή-Μια «μοντέρνα» ψυχιατρική ασθένεια που έγινε ευρέως γνωστή από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς [εικόνες] - iefimerida.gr

Σταρ με διπολική διαταραχή-Μια «μοντέρνα» ψυχιατρική ασθένεια που έγινε ευρέως γνωστή από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Διπολική διαταραχή έχει γίνει μια «μοντέρνα» ψυχιατρική ασθένεια και σε αυτό βοήθησε, χωρίς αμφιβολία, το γεγονός ότι πολλές διασημότητες, όπως η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Στίβεν Φράι, έχουν δηλώσει ότι είναι πάσχοντες.

Όμως, ένα νέο βιβλίο της Λέκτορα στην Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, «The Bitterest Pills: the Troubling Story of Antipsychotic» της Δρ, Μόνκριφ, αποκαλύπτει, την ευκολία με την οποία τόσοι πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται με την πάθηση αυτή που σημαίνει ότι είναι άσκοπη η χορήγηση βαρέων φαρμάκων - με σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους ...

Σύμφωνα με εκτενέστατο ρεπορτάζ της Daily Mail, τα πιο ισχυρά και αμφιλεγόμενα φάρμακα είναι τα αντιψυχωσικά. Πρόκειται δηλαδή για «βαρέων βαρών» ηρεμιστικά που ενίσχυσαν τη θεραπεία της σχιζοφρένειας πριν από 60 χρόνια.
Αλλά αναφορικά με τα φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί για ένα σχετικά μικρό αριθμό ασθενών, τα αντιψυχωτικά θεωρούνται τώρα τα πιο κερδοφόρα φάρμακα στον κόσμο.
Πράγματι, οι νεότερες εκδόσεις τέτοιων σχετικών φαρμάκων, έχουν γίνει μερικά από τα πιο κερδοφόρα φάρμακα στην ιστορία.
Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια μάλιστα, οι συνταγές για αντιψυχωσικά φάρμακα για ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 67% - το περασμένο έτος περίπου 8 εκατομμύρια συνταγές γράφτηκαν μόνο στην Αγγλία.

Ωστόσο, μόλις μια μειοψηφία ασθενών διατηρούν τα πραγματικά συμπτώματα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ενώ τα αντιψυχωτικά φάρμακα δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο για τη θεραπεία σοβαρών ψυχικών διαταραχών, αλλά χρησιμοποιούνται και σε ευρεία κλίμακα ψυχικά ασθενών.
Αυτή η ραγδαία επέκταση της χρήσης τους μπορεί να είναι καλή είδηση ​​για τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά συχνά είναι μακριά από το να είναι προς το συμφέρον των ασθενών και θα πρέπει να ανησυχούν για την αύξηση της χρήσης τους.
Γιατί, ενώ τα αντιψυχωσικά μπορεί να είναι χρήσιμα για εκείνους που είναι σοβαρά ψυχωτικά άτομα, ωστόσο μπορεί να είναι επικίνδυνα. Κι αυτό γιατί η αυξανόμενη δημοτικότητα των αντιψυχωσικών έχει συμβεί, εν μέρει καιλόγω της νέας «μόδας» διάγνωσης της διπολικής διαταραχής.

Από τον Μπετόβεν στον εκδότη του Hustler

Στον μακρύ κατάλογο των ασθενών με διπολική διαταραχή, ανήκουν μεταξύ άλλων ο Βρετανός συγγραφέας και ηθοποιός Μπιλ Όντι, η επίσης Βρετανίδα τραγουδίστρια, Κέρι Κατόνα. Ασθένεια από την οποία πιστεύεται ότι έπασχε και ο συνθέτης Λούντβιχ Μπετόβεν.
Ο κωμικός Ράσελ Μπραντ, ο αποθανών τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν, ο συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς, ο ηθοποιός Ρίτσαντ Ντέιφους, ο εκκεντρικός εκδότης του αντρικού περιοδικού Hustler, Λάρι Φλιντ και ο διάσημος αστέρας Μελ Γκίμπσον συνθέτουν τη λίστα.

Ο Στίβεν Φράι

Η Κέρι Κατόνα

Ο Κερτ Κομπέιν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ