Ντράγκι: Βιώσιμο προς το παρόν το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Ντράγκι: Βιώσιμο προς το παρόν το ελληνικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρώιμη» χαρακτήρισε την οποιαδήποτε συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και ένα νέο πακέτο βοήθειας ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος προσέθεσε πως το νέα πακέτο της χώρας θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως η απόκτηση πρόσβασης στις αγορές.

Ο Ντράγκι, σε δηλώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος «βιώσιμο προς το παρόν» και δήλωσε πως η δημοσιονομική παραγωγή θα πρέπει να είναι φιλική προς την ανάπτυξη προειδοποιώντας ωστόσο ότι οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν θα πρέπει να διακυβεύσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά την πορεία της προσαρμογής, μεταδίδει το Dow Jones Newsires.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τις πιέσεις στις τιμές σημειώνοντας ότι αυτές αναμένεται να παραμείνουν συγκρατημένες μεσοπρόθεσμα, ενώ για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωζώνη σημείωσε ότι οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει με βραδύ ρυθμό, ιδίως λόγω της σταδιακής βελτίωσης της εγχώριας ζήτησης.

Τέλος, σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί την ΕΚΤ μέλος της τρόικα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ