Ποια κατεύθυνση δίνει ο αντιεισαγγελέας στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή – Tα ζητήματα που είναι στο επίκεντρο - iefimerida.gr

Ποια κατεύθυνση δίνει ο αντιεισαγγελέας στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή – Tα ζητήματα που είναι στο επίκεντρο

Ποια κατεύθυνση δίνει ο αντιεισαγγελέας στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή – Tα ζητήμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αντιεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη παρουσιάστηκαν οι πρώτοι δημοσιογράφοι προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και η «απειλή κατά του δημοκρατικού καθεστώτος» από το κόμμα είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης για τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των ερωτήσεων που απευθύνει ο κ. Βουρλιώτης είναι η «παραστρατιωτική δομή» της οργάνωσης και ερευνάται το ενδεχόμενο «κεντρικής καθοδήγησης στις επιθέσεις της οργάνωσης».

Ως τώρα έχουν καταθέσει πέντε δημοσιογράφοι που είχαν κάνει αναφορές σε δράση της Χρυσής Αυγής. Ο αντιεισαγγελέας επιχειρεί να προσδιορίσει την ταυτότητα πρώην και νυν στελεχών της Χρυσής Αυγής που έχουν αποκαλύψει προσφάτως τις παράνομες ενέργειες μελών της οργάνωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βουρλιώτης αναμένεται να καλέσει σε καταθέσεις άτομα που ανήκουν σε διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι οποίοι έχουν μία συνολική εικόνα για τη δράση του συγκεκριμένου κόμματος αλλά και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναλάβει σχετικές έρευνες. Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20-30 ημέρες.

Πηγή: Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ