«Εσύ φταις» - Χιουμοριστικό βίντεο «χτυπά» όσους κατηγορούν τις γυναίκες για το βιασμό τους [βίντεο] - iefimerida.gr

«Εσύ φταις» - Χιουμοριστικό βίντεο «χτυπά» όσους κατηγορούν τις γυναίκες για το βιασμό τους [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν γυναίκες που ζουν δύο φορές τον εφιάλτη του βιασμού και το αίσθημα εξευτελισμού που μία τέτοια επίθεση προκαλεί. Γυναίκες σε χώρες όπως η Ινδία, τις οποίες οι πατριαρχικές κοινωνίες κατηγορούν γιατί έπεσαν θύμα βιασμού. Ενα βίντεο, που διαλύει κάθε τέτοιο επιχείρημα με όπλο το χιούμορ, έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μία παρωδία, που ήδη μέσα σε τρεις ημέρες ξεπέρασε τα 840.000 χτυπήματα. Δημιουργεί του μία ομάδα κωμικών, που εξηγεί με σαρκασμό γιατί οι γυναίκες «φταίνε» για το βιασμό, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα τα οποία πράγματι έχουν ακούσει τα θύματα.

Το «σενάριο» λοιπόν αποδίδει ευθύνες στις γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική επίθεση γιατί επιλέγουν ρούχα- όποια κι αν είναι αυτά, από μπούρκα έως στολή αστροναύτη- που προκαλούν τους βιαστές. Επίσης μεταξύ άλλων οι γυναίκες «φταίνε» επειδή εργάζονται, βγαίνουν με φίλους, μιλούν σε κινητό ή πολύ απλά επειδή και τους εγκληματίες τους έχει γεννήσει μία γυναίκα. Το βίντεο καταλήγει με την αυτονόητη προτροπή «Σταματήστε να κατηγορείτε το θύμα».

Πηγή: Time

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ