Νέα καταδίκη για τον Σαξώνη: 12 μήνες φυλακή γιατί πούλησε το κατεσχεμένο του τζιπ - iefimerida.gr

Νέα καταδίκη για τον Σαξώνη: 12 μήνες φυλακή γιατί πούλησε το κατεσχεμένο του τζιπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης και εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο, Παναγιώτης Σαξώνης.

Η υπόθεση αφορούσε την πώληση πολυτελούς τετρακίνητου αυτοκινήτου σε λογίστρια, στις αρχές του 2009, έναντι σχεδόν 20 χιλιάδων ευρώ, παρά την προηγούμενη δικαστική απόφαση με την οποία κατασχέθηκε κάθε περιουσιακό του στοιχείο, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Ο κ.Σαξώνης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης εννιά ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τελικά κρίθηκε ένοχος για καταδολίευση δανειστών και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την μέρα).

Σε 12μηνη ποινή φυλάκισης, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε και η λογίστρια, η οποία κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, ενώ, απολογούμενη είπε ότι δεν γνώριζε για τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην δημοτικού υπαλλήλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ