Γρίφος η επιλογή κυβερνητικού εταίρου - Η Μέρκελ προσέχει ακόμα και το χρώμα του ταγιέρ της [εικόνες] - iefimerida.gr

Γρίφος η επιλογή κυβερνητικού εταίρου - Η Μέρκελ προσέχει ακόμα και το χρώμα του ταγιέρ της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε ένα απρόσμενο δίλημμα βρέθηκε η Αγκελα Μέρκελ εν όψει της σημερινής συνέντευξης Τύπου μετά τον εκλογικό της θρίαμβο. Όχι δεν ήταν τι θα πει για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ούτε για το ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα τον ευρωπαϊκό νότο. Το ερώτημα ήταν τι χρώμα ταγιέρ θα φορέσει, ώστε η επιλογή της να μην παρερμηνευθεί ως μήνυμα για το κόμμα που προτιμά ως κυβερνητικό εταίρο.

Η θριαμβεύτρια των γερμανικών εκλογών είπε στους δημοσιογράφους ότι προσπάθησε σκληρά να επιλέξει κάτι «ουδέτερο» ώστε να μην εκληφθεί ότι προσπαθεί να περάσεις κάποιο «κρυφό μήνυμα» για τις προτιμήσεις της.

«Σήμερα το πρωί κοίταζα στη γκαρνταρόμπα μου και σκεφτόμουν: το κόκκινο αποκλείεται, το ζωηρό πράσινο δεν είναι καλό, το μπλε το έβαλα χθες, τι θα κάνω; Έτσι αποφάσισα να επιλέξω κάτι πολύ ουδέτερο», χαριτολόγησε η καγκελάριος, προκαλώντας τα γέλια των δημοσιογράφων.

Η Μέρκελ φόρεσε τελικά ένα πετρόλ σακάκι με ένα κολιέ σε μαύρο και τιρκουάζ χρώμα, το ίδιο που φορούσε και την Κυριακή.

Γρίφος η επιλογή κυβερνητικού εταίρου - Η Μέρκελ προσέχει ακόμα και το χρώμα του ταγιέρ της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι Σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους είναι πιθανότερο να συνεργαστεί, συμβολίζονται με το κόκκινο χρώμα ενώ το πράσινο είναι, φυσικά, το χρώμα των Πρασίνων. Το χρώμα του CDU είναι το μαύρο.

Γρίφος η επιλογή κυβερνητικού εταίρου - Η Μέρκελ προσέχει ακόμα και το χρώμα του ταγιέρ της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ