Επεσαν οι πρώτες καμπάνες: 18 μήνες φυλακή σε Χρυσαυγίτη που έδειρε Αλβανό - iefimerida.gr

Επεσαν οι πρώτες καμπάνες: 18 μήνες φυλακή σε Χρυσαυγίτη που έδειρε Αλβανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον 35χρονο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται, που επιτέθηκε σε νεαρό Αλβανό στη Λαμία το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλλει ο νεαρός Αλβανός ο Χρυσαυγίτης τον πλησίασε την ώρα που περπατούσε σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στης Λαμία, τον ρώτησε αν είναι Αλβανός και όταν ο νεαρός απάντησε θετικά ο υποστηρικτής του νεοναζιστικού κόμματος άρχισε να τον ξυλοκοπά.

Ο νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στην άσφαλτο από όπου με το κινητό του τηλέφωνο ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό.

Κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου που έγινε σήμερα στη Λαμία σε ένα, μάλιστα, κατάμεστο ακροατήριο, ο δικηγόρος του θύματος ανέφερε πως «πρόκειται για επίθεση ρατσιστικής βίας και όχι για μια απλή υπόθεση πρόκλησης σωματικής βλάβης».

Από την πλευρά του ο δράστης υποστήριξε πως χτύπησε τον 20χρονο επειδή τον αποκάλεσε φασίστα και του επιτέθηκε φραστικά μαζί με δύο ακόμη φίλους του, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, χωρίς, όμως, να καταφέρει να πείσει το δικαστήριο. Τέλος, αρνήθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ένας ισχυρισμός όμως που καταρρίπτεται, αφού σύμφωνα με το lamiastar.gr υπάρχει βίντεο από την βραδιά της αντιφασιστικής πορείας στην Λαμία και τον εμφανίζει στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ο νεαρός Αλβανός, πάντως απέρριψε τον ισχυρισμό ότι έβρισε τον 35χρονο και υποστήριξει ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δέχθηκε επίθεση ήταν η εθνικότητά του, τονίζοντας, παράλληλα, ότι δεν είχε προηγούμενα με τον δράστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ