Η Κίνα κατασκευάζει το δικό της Χόλιγουντ με το πρώτο υποβρύχιο στούντιο στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Κίνα κατασκευάζει το δικό της Χόλιγουντ με το πρώτο υποβρύχιο στούντιο στον κόσμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πόλη του κινηματογράφου ετοιμάζεται να φτιάξει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, Ουάνγκ Τζιανλίν, μιλώντας για τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη κινηματογραφική και την τηλεοπτική βιομηχανία.

Στην παρουσίαση του σχεδίου του 58χρονου Ουάνγκ που έγινε στην πόλη Τσινγκντάο βρέθηκαν οι σταρ του Χόλιγουντ Τζον Τραβόλτα, Νικόλ Κίντμαν και Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς.

Το φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται να κοστίσει 50 δισεκ. γιουάν (8,17 δισεκ. Δολάρια), και όταν ολοκληρωθεί, το 2017, η Ανατολική Κινηματογραφική Μητρόπολη θα περιλαμβάνει 20 στούντιο, ανάμεσα στα οποία το πρώτο ψ στον κόσμο, ένα συνεδριακό και εκθεσιακό συγκρότημα, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, επτά ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, μουσείο κινηματογράφου και κέρινων ομοιωμάτων καθώς επίσης και ένα γιωτ κλαμπ με 30 θέσεις πλεύρισης σκαφών.

Ήδη ο κ. Wang έχει υπογράψει συμφωνίες με τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες εκπροσώπησης καλλιτεχνών για να προσελκύσει αστέρες όπως η Nicole Kidman και o Leonardio diCaprio με στόχο την παραγωγή 30 ταινιών ετησίως και τη διεξαγωγή ετήσιου φεστιβάλ. Στόχος είναι επίσης η συνεργασία με εγχώριες κινηματογραφικές εταιρείες αλλά και εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών ώστε να δημιουργούνται κάθε χρόνο 100 εγχώριες ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.


Το σχέδιο αν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα για την επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία που έχει στόχο να πλήξει το μονοπώλιο των αμερικανικών στούντιο του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ