Ο ξένος Τύπος τα έλεγε ευθαρσώς πριν ένα χρόνο ακριβώς: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, αλλά εγκληματική συμμορία» - iefimerida.gr

Ο ξένος Τύπος τα έλεγε ευθαρσώς πριν ένα χρόνο ακριβώς: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα, αλλά εγκληματική συμμορία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τίτλος άρθρου της 4ης Σεπτεμβρίου του 2012 στον Guardian – τρεις μόλις μήνες μετά την είσοδο της Χ.Α. στο κοινοβούλιο με 441.018 ψήφους (ποσοστό 6,97%) και 21 έδρες (18 μετά τιςεκλογές του Ιουνίου 2012) – ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Greece's Golden Dawn isn't a political party – it's more like a criminal gang» [«Η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά μάλλον μία εγκληματική συμμορία»].

Και δεν ήταν μονάχα τα δημοσιεύματα-κόλαφοι ειδησεογραφικών κολοσσών που έκαιγαν από την αρχή κιόλας την εν λόγω οργάνωση, αλλά και εκατοντάδες άλλα σε μικρότερους και μεγαλύτερους δικτυακούς τόπους ανά τον κόσμο.

Το τότε άρθρο του Guardian είχε ήδη επισημάνει εμφαντικά την «έκνομη» αντισυνταγματική ρητορική του μίσους από την πλευρά των βουλευτών της Χ.Α., τους αρραγείς δεσμούς της με τις νεοναζιστικές οργανώσεις της Ευρώπης, την αηδία του ηγέτη της Νίκου Μιχαλολιάκου για την ενύπαρξή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, την ετοιμότητα των μελών της να μετακυλίσουν την αντιπαράθεση στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών, αλλά και «αλλόθρησκων» προερχόμενων από άλλους πολιτικούς χώρους.

Από τότε κιόλας η συζήτηση περί επιβεβλημένης εξόδου της Χ.Α. από τη Βουλή βρισκόταν σε προχωρημένα στάδια, τη στιγμή που τα αντανακλαστικά του εγχώριου Τύπου τελούσαν υπό το καθεστώς παραζάλης.

Διαβάστε το τότε άρθρο του Guardian, πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ