Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά της Καλιφόρνια: Το δάσος αναγεννάται από τις στάχτες του [εικόνα] - iefimerida.gr

Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά της Καλιφόρνια: Το δάσος αναγεννάται από τις στάχτες του [εικόνα]

Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά της Καλιφόρνια: Το δάσος αναγεννάται από τις στάχτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τεράστια πυρκαγιά της Καλιφόρνιας είχε καταστροφικές συνέπειες για το έδαφος και τη βλάστηση, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δασών. Παρά την τεράστια καταστροφή όμως, μία νέα ελπίδα εμφανίζεται για το δάσος, αφού σιγά σιγά φυτρώνουν ξανά χόρτα στην καμμένη Γη.

Η φωτιά κατέκαψε μία έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων δάσους από τις 17 Αυγούστου, όταν πυροδοτήθηκε από την παράνομη φωτιά ενός κυνηγού και τις μεγαλύτερες «πληγές» τις φέρει το Εθνικό Πάρκο Στάνισλαους.

Σύμφωνα με έρευνα για την καμένη δασική έκταση από την ομάδα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης , περίπου το 7% της ζώνης που κάηκε υπέστη μεγάλης σοβαρότητας εδαφικό έγκαυμα, και ένα 37% υπέστη έγκαυμα μέτριας σοβαρότητα.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, οι έντονες φλόγες μπορεί να δημιουργήσουν ένα στρώμα από φυτικά έλαια που κρατούν το έδαφος από την απορρόφηση του νερού, καταστρέφοντας τις ρίζες των φυτών και αποτρέποντας τη διάβρωση.της οργανικής ύλης

Ωστόσο, παρά τη ζημιά, τα δάση δείχνουν ήδη σημάδια βλάστησης που προσπαθεί σιγά σιγά να αναγεννηθεί από τις στάχτες.

Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά της Καλιφόρνια: Το δάσος αναγεννάται από τις στάχτες του [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ