Η δικη Τσοχατζόπουλου φρέναρε την εκδίκαση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου - iefimerida.gr

Η δικη Τσοχατζόπουλου φρέναρε την εκδίκαση της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέρασαν 27 μήνες ερευνών και ανακρίσεων από την ημέρα που άνοιξε ο φάκελος των «στημένων» αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και σήμερα, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια, επρόκειτο να αρχίσει η δίκη για το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2011. Ωστόσο όπως αναμενόταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ζήτησαν τη διακοπή της, καθώς εκπροσωπούν παράλληλα και τον Ακη Τσοχατζόπουλο στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας.

Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων κι η δίκη αναμένεται να αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου.
Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος αποτελεί ένα ξεχωριστό σκέλος της υπόθεσης στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών οι: Σταύρος Ψωμιάδης, Γιάννης Παπακώστας, Κώστας Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Χριστοβασίλης, Βαγγέλης Αγγελής, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.
Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 14 Οκτωβρίου, αφού τότε λήγει και το όριο της 18μηνης κράτησης όσων θεωρούνται βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση.
Σχετικά με τις κατηγορίες, αφορούν σε από κοινού συγκρότηση ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς επίσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το βούλευμα, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης για παράνομο στοιχηματισμό την τριετία 2008-11 είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης. Παρουσιάζεται ως ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Καβάλας και μαζί με το γιο του, Σταύρο και τον προπονητή Γιάννη Παπακώστα που εργαζόταν εκείνη την περίοδο στην Καβάλα εμφανίζονται να «έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με επικεφαλής τον Μάκη Ψωμιάδη που έστηνε παιχνίδια και πόνταραν σε αυτά σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού».
Στη δίκη θα ελεγχθούν τα παιχνίδια: Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/09) για το Κύπελλο, Καβάλα-ΠΑΣ 2-1 (13/4/09), Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0 (45/09), Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας 3-0 (13/5/11), Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2 (27/4/09), Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1 (4/5/09), Πανθρακικός-ΠΑΣ 1-2 (10/1/10), ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας 1-0 (5/2/11) και Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 )(21/5/11).

Από τους 11 σημερινούς κατηγορούμενους, οι εννιά ήταν παρόντες, ενώ οι Θωμάς Μητρόπουλος και Περικλής Αμανατίδης εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.Από τους μάρτυρες απουσίαζαν οι διαιτητές Μάνταλος, Παμπορίδης, Σαραϊδάρης, καθώς κι ο Νικόλας Πατέρας που επίσης είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Απόντας ήταν κι ο πρώην διαιτητής Γιώργος Δαλούκας, που επίσης είχε δεχτεί κλήση για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ