Ισόβια κάθειρξη στον Μπο Σιλάι: Κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας - iefimerida.gr

Ισόβια κάθειρξη στον Μπο Σιλάι: Κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Mπο Σιλάι, πρώην μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, κρίθηκε ένοχος για διαφθορά, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο δικαστήριο της πόλης Τζινάν, στην ανατολική Κίνα, σε κλειστή ακροαματική διαδικασία και μαζί με την ισόβια κάθειρξη διατάχθηκε επίσης κατάσχεση όλων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του Σιλάι, ωστόσο, ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην σύζυγό του, Γκου Καϊλάι, η οποία έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo, του κινεζικού αντίστοιχου του Twitter «Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας φυλάκισης με μόνιμη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου»

Επιπροσθέτως, οι δικαστές επέβαλαν στον 64χρονο Μπο κάθειρξη 15 ετών για υπεξαίρεση και άλλων 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας, κατηγορία η οποία συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία του Χέιγουντ από την Γκου Καϊλάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ