CINETROLL: Ο εκτελεστής φορούσε κιλοτάκι - Νύχτες Πρεμιέρας, Επιλογές για 19 – 20 / 9 [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο εκτελεστής φορούσε κιλοτάκι - Νύχτες Πρεμιέρας, Επιλογές για 19 – 20 / 9 [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος προτείνει τα καλά από τα καλύτερα ενός φεστιβάλ που σε καιρούς κρίσης αντιστέκεται, σπάζοντας τα ρεκόρ ποσότητας και ποιότητας με το μοναδικό εύρος των επιλογών του.

Πάρε το σακίδιο σου γιατί έχουμε εκδρομή. Από το μεσημέρι μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα. Από τη dolce vita της Ρώμης μέχρι την βαθιά άγρια θάλασσα του Ειρηνικού Ωκεανού. Από την συγκλονιστική γυναικεία ερμηνεία της Gloria στη Χιλή μέχρι το ντελίριο ενός Ιάπωνα που φοράει κιλότες για να γίνει σούπερ ήρωας. Από τη θρυλική beat generation της δεκαετίας του 40, μέχρι την πρώτη ελληνική ταινία ηρωικής φαντασίας, σε μια χώρα πέρα από το χώρο και το χρόνο. Κι από την αφρόκρεμα των ταινιών των μεγαλύτερων φεστιβάλ του κόσμου μέχρι τα φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ. Το θαύμα του κινηματογράφου στις 19ες Νύχτες Πρεμιέρας, συνεχίζεται. Κι εσύ με τις επιλογές σου, είσαι ο σκηνοθέτης του.

*Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.aiff.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 / 9

ΔΑΝΑΟΣ 1

20.00 Gloria

Βραβείο ερμηνείας για την Παουλίνα Γκαρσία στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου, στην γλυκόπικρη ταινία του χιλιανού Σεμπάστιαν Λελίο που κέρδισε τις καρδιές του κοινού. Χωρισμένη 58χρονη στο Σαντιάγκο αποφασίζει να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της παραδίδοντας μαθήματα αισιοδοξίας σε όλους.

22.30 Kοn Tiki

Η πιο ακριβή παραγωγή του νορβηγικού κινηματογράφου είναι μια θεαματική θαλασσινή περιπέτεια που βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Θορ Χέργενταλ. Το 1947, ο θαρραλέος εξερευνητής αποφάσισε να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό μαζί με άλλους πέντε άντρες πάνω σε μια χειροποίητη σχεδία για να αποδείξει πως το συγκεκριμένο ταξίδι είχε πραγματοποιηθεί από τους πρωτόγονους νοτιοαμερικάνους. Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

ODEON OΠΕΡΑ 1

20.00 September

Η δημιουργός του συγκινητικού «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί, ο Μπαμπάς μου», Πέννυ Παναγιωτοπούλου, επιστρέφει με μια γλυκιά ιστορία ανθρωπίνων σχέσεων. Γερμανοελληνική συμπαραγωγή με τις Κόρα Καρβούνη και Μαρία Σκουλά που ταξίδεψε στα φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και του Τορόντο.

22.30 H Μεγάλη Ομορφιά

Κοσμοπολίτης μεσήλικας συγγραφέας σε υπαρξιακή κρίση είναι η αφορμή για μια ασύλληπτη φωτογραφικά περιπλάνηση σε μια ονειρική Ρώμη. Ο μαγικός φακός του Πάολο Σορεντίνο κάνει θαύματα και η ερμηνεία του εξαιρετικού όπως πάντα Τόνι Σερβίλο, συναγωνίζεται την ομορφιά του κάδρου. Επίσημη συμμετοχή στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών.

IDEAL

00.15. O Eκτελεστής φορούσε κιλοτάκι

Ακόμα και οι σούπερ ήρωες θέλουν το στρινγκάκι τους μερικές φορές για να εκφραστούν. Όπως σε αυτό το cult ιαπωνικό manga με ήρωα μερακλή σούπερ ήρωα, ο οποίος για να αποκτήσει τις σούπερ δυνάμεις του και να επιβάλλει δικαιοσύνη, πρέπει να φορέσει για μάσκα γυναικεία εσώρουχα και για στολή, spandex με ζαρτιέρες, εφ' όσον μόνο αυτά ενεργοποιούν μέσα του το dna της σαδίστριας μητέρας του. Εγγυημένος εκτός ορίων μεταμεσονύχτιος χαβαλές.

*Μετά την ολοκλήρωση των προβολών της ημέρας ακολουθεί πάρτι για την ταινία September στο Blue Bird

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 / 9

ΔΑΝΑΟΣ 1

22.15 Kill Your Darlings

Θα καταφέρει ο ελληνοαμερικάνος σκηνοθέτης Τζον Κροκίδας να σώσει τη χαμένη κινηματογραφική τιμή της beat generation; Ο Χάρι Πότερ – Ντάνιελ Ράντκλιφ κάνει ακόμα ένα βήμα για την ενηλικίωση του, υποδυόμενος τον θρυλικό Άλεν Γκίνσμπεργκ. Μαζί με τον Ουίλιαμ Μπάροουζ και τον Τζακ Κέρουακ θα μπλεχτούν σε μια ιστορία φόνου, σεξ, αλκοόλ, τζαζ και παραισθησιογόνων ουσιών στη θρυλική δεκατία του 40, γράφοντας ιστορία. Σε μια ταινία για την οποία έχουν γραφτεί τα καλύτερα.

ODEON ΟΠΕΡΑ 1

20.00 Πολύ Κακό για το Τίποτα

Τι δουλειά έχει ο δημιουργός της «Μπάφι της Βαμπιροφόνισσας» και σκηνοθέτης των θρυλικών «Εκδικητών» στα χωράφια του Σέξπιρ; Με μηδενικό προϋπολογισμό και γυρισμένο σε άσπρο μαύρο, το «Πολύ Κακό για το Τίποτα», διασκευάζει την κλασσική κωμωδία στη σημερινή εποχή, μετατρέπεται σε μια από τις πιο επιτυχημένες φετινές ταινίες του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου και αποδεικνύει πως ο σκηνοθέτης Τζος Γουίντον είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε.

22.15 Fruitvale Station

Ο Ράιαν Κούγκλερ εμπνέεται από το αληθινό περιστατικό του πυροβολισμού ενός αφροαμερικάνου από λευκό αστυνομικό για να παραδώσει ένα πολύ ευρύτερο καμβά ανθρώπινων σχέσεων. Σε μια ταινία που οι δαιμόνιοι αφοί Weinstein έτρεξαν αμέσως να την βάλουν κάτω από την ομπρέλα τους. Έχοντας μυρίσει φυσικά, οσκαρικές υποψηφιότητες.

ΙDEAL

22.30 Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

Ο Θάνος Κερμίτσης αναμετριέται με τα στενά όρια της εγχώριας μυθοπλασίας και με μοναδικό όπλο το πάθος του για το είδος της ηρωικής φαντασίας αποφασίζει να μεταφέρει στον κινηματογράφο ένα από τα ελάχιστα ελληνικά κόμικ του είδους. Φανταστικοί κόσμοι, μάγοι, δαίμονες και επαναστημένοι ήρωες σκλάβοι σε ένα τολμηρό εγχείρημα που ειδικά μετά το trailer που δείχνει μια πραγματικά επαγγελματική και σοβαρή προσπάθεια, περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ