Στον ανακριτή το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Ρουπακιάς - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του - iefimerida.gr

Στον ανακριτή το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Ρουπακιάς - Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται στις 9 το πρωί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί. Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των προσώπων που μίλησαν με τον δράστη λίγη ώρα πριν το φονικό χτύπημα.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε ισχυριστεί πως δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η σειρά φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που είδαν το φως της δημοσιότητας απέδειξαν το αντίθετο και ότι μάλιστα ότι είχε και κεντρικό ρόλο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για το φόβο τυχόν επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση, εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη ταυτοποίηση των ατόμων που μίλησαν με τον Ρουπακιά λίγη ώρα πριν το φονικό χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά πρόσωπα, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο φονιάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, σχεδόν μια ώρα προτού φτάσει στο σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης φέρεται να έλαβε μια κλήση και να έκανε άλλες έξι, όλες διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά (τηλεφωνικά ή μέσω SMS) και το μόνο που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί, «ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου»

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του, μέλη των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδου».

Μία από τις κλήσεις φέρεται μάλιστα να έχει γίνει από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Ερωτήματα πάντως, γεννά το γεγονός ότι η ανακρίτρια δεν έχε ζητήσει ακόμα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα πρόσωπα που συνομίλησαν με τον Ρουπακιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ