Οι επιστήμονες μας λύνουν επιτέλους την απορία: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να «πετύχουμε» τη μύγα με την μυγοσκοτώστρα - iefimerida.gr

Οι επιστήμονες μας λύνουν επιτέλους την απορία: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να «πετύχουμε» τη μύγα με την μυγοσκοτώστρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γιατί δεν μπορώ να πετύχω αυτή την ενοχλητική μύγα;». Αυτό είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τον καθένα και κάτι που όλοι έχουν μονολογήσεί την ώρα που κυνηγούν μανιωδώς με τη μυγοσκοτώστρα σε όλο το σπίτι την μύγα που τους έχει ζαλίσει το κεφάλι για να την ξεκάνουν. Η επιστήμονες δίνουν την απάντηση στο «φλέγον» αυτό ερώτημα.

Σύμφωνα με την ιρλανο-βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animal Behaviour», που επικαλείται το news.gr αυτό συμβαίνει γιατί όλα τα έντομα αντιλαμβάνονται το χρόνο να κυλάει πιο αργά. Με απλά λόγια βλέπουν τις κινήσεις μας σε slow motion. Συνεπώς έχουν όλο το χρόνο να ξεφύγουν...

Οπως αναφέρει η εν λόγω έρευνα τα έντομα και τα μικρά πουλιά μπορούν να δουν πολύ περισσότερα πράγματα γύρω τους μέσα σε ένα δευτερόλεπτο από ό,τι ένα μεγάλο ζώο. Συγκεκριμένα, οι μύγες βλέπουν επτά φορές πιο γρήγορα από τους ανθρώπους. Και αυτό το έχει προβλέψει η φύση ακριβώς για να μπορού να ξεφεύγουν από τα δυνητικά μεγαλύτερα ζώα και να προστατεύονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ