Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ - «Δύσκολη η λύση» υποστηρίζει αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ - «Δύσκολη η λύση» υποστηρίζει αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ

Δύσκολες θα είναι οι λύσεις για ΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Αναζητούνται κοινές αλλά δύσκολες λύσεις», σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από την πολύωρη σύσκεψη για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού της Κομισιόν αλλά και στελέχη της Τρόικα.

Οπως σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, η βασική δυσκολία στη διαπραγμάτευση έγκειται στο ότι η Κομισιόν επιμένει στην ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων προς τις τρεις βιομηχανίες, συνολικού ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ, παρατηρώντας ότι εάν βρεθεί πεδίο συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγει ο δρόμος για λύση και με τη Τρόικα.

Εντός της εβδομάδας θα γίνει, πάντως, μία ακόμα συνάντηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος, ενώ αναμένονται πρόσθετα οικονομικά στοιχεία για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Συζήτηση έγινε και για τις τράπεζες, με φόντο την απαίτηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για πώληση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια. Ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι αυτή η απαίτηση δεν ήταν έκπληξη αλλά σημείωσε ότι συζητείται μόνο η «συρρίκνωση» των θυγατρικών και μόνο «όσο πρέπει».

Την ίδια ώρα, ανεβαίνει ο πυρετός των συσκέψεων στο οικονομικό επιτελείο, εν όψει της συνάντησης με τους επικεφαλής της Τρόικα το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη ως προς τα προαπαιτούμενα- με εξαίρεση τις αμυντικές βιομηχανίες- και τα ορόσημα του Προγράμματος, ενώ έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον Προϋπολογισμό του 2013 και τις αποκρατικοποιήσεις. Αντιθέτως, το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι έτοιμο για τον Προϋπολογισμό του 2014 και το Μεσοπρόθεσμο 2014- 2017, καθώς αναμένονται ακόμα στοιχεία κυρίως από το πεδίο της Υγείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ