Η Δαμασκός έστειλε τα πρώτα στοιχεία για το χημικό οπλοστάσιο – Ως το Σάββατο πρέπει να δώσει πλήρη λίστα - iefimerida.gr

Η Δαμασκός έστειλε τα πρώτα στοιχεία για το χημικό οπλοστάσιο – Ως το Σάββατο πρέπει να δώσει πλήρη λίστα

Η Δαμασκός έστειλε τα πρώτα στοιχεία για το χημικό οπλοστάσιο – Ως το Σάββατο πρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρώτα στοιχεία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας άρχισε να στέλνει η Δαμασκός στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών όπλων (ΟPCW). Βέβαια, ο Μπασάρ Αλ Ασαντ θα πρέπει ως το Σάββατο να έχει δώσει την πλήρη λίστα του σχετικού εξοπλισμού της χώρας.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Ο Οργανισμός ανέφερε πως περιμένει κι άλλα στοιχεία, ενώ αναβλήθηκε για την Κυριακή η συνάντηση μεταξύ των στελεχών του OPCW και εκπροσώπων του Ασαντ.

Την αποστολή των πρώτων στοιχείων επιβεβαίωσε στο Reuters και διπλωμάτης του ΟΗΕ, ο οποίος πρόσθεσε πως η λίστα «είναι μακροσκελής και βρίσκεται στη διαδικασία μετάφρασης». Σύμφωνα με τη ρωσοαμερικανική συμφωνία, έως τα μέσα του 2014 πρέπει να έχει καταστραφεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο, ενώ την επόμενη εβδομάδα τα βασικά μέλη του OPCW θα αποφασίσουν για το πρόγραμμα της καταστροφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ