Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει πράξεις πολιτικής βίας - iefimerida.gr

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει πράξεις πολιτικής βίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της θεωρίας του συνταγματικού τόξου και υπέρ της θεωρίας των δύο άκρων τάσσεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βορίδης, σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ fm, «δεν υιοθετώ τη θεωρία του συνταγματικού τόξου», προσθέτοντας το ερώτημα εάν και κόμματα όπως το ΚΚΕ ανήκουν τελικώς σ' αυτό.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως υιοθετεί απαράδεκτο και εμπρηστικό πολιτικό λόγο και ενθαρρύνει με τη στάση του πράξεις πολιτικής βίας. «Τι σημαίνει 'θα ανατρέψουμε την κυβέρνηση' και καλούμε τους μαθητές να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Καλούνται οι μαθητές να δημιουργήσουν αναταραχή στα σχολεία, να κάνουν καταλήψεις που είναι παράνομη πράξη και καλούνται να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία για να επιτύχουν κοινωνική αναταραχή και να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Η ρητορική αυτή είναι εμπρηστική», σημείωσε.Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή προσβάλλει δημόσια την έννομη τάξη και θα πρέπει να κριθεί εάν όντως συνιστά εγκληματική οργάνωση, χωρίς ωστόσο να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε επαρκές.

Τέλος, εκτίμησε ότι τα περισσότερα αδικήματα που της αποδίδονται είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ