Η αποθέωση του «σκληρού» πότη από τον μαιτρ του είδους Τσαρλς Μπουκόφσκι - iefimerida.gr

Η αποθέωση του «σκληρού» πότη από τον μαιτρ του είδους Τσαρλς Μπουκόφσκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομα του Τσαρλς Μπουκόφσκι συνδέθηκε ιδιαίτερα με έννοιες όπως ο αλκοολισμός ή το περιθώριο λόγω του τρόπου ζωής του. Τα έργα του στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αυτοβιογραφικά, αν και ακόμη κι αυτά, περιέχουν αρκετά φανταστικά στοιχεία.Έχοντας ζήσει περίπου μια δεκαετία στο περιθώριο, μέσα στον αλκοολισμό και τους συνεχείς καβγάδες, συνέλεξε ένα τεράστιο ποσό εμπειριών, τις οποίες και άρχισε να αποτυπώνει σιγά σιγά στα γραπτά του.Πρόκειται για έναν από τους πιο αυθεντικούς συγγραφείς και ποιητές του 20ου αιώνα που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο εξωτερικό, αποσπώντας βέβαια πολλές αρνητικές κρικτικές.


Στα περισσότερα βιβλία του παραθέτει τις αντιλήψεις του για το αλκοόλ από πρώτο χέρι όπως τις ζούσε ο ίδιος:

«Μείνε στην μπίρα, η μπίρα είναι συνεχόμενο αίμα, ένας διαρκής εραστής»
Πώς να γίνεις σπουδαίος συγγραφέας

«Μου αρέσει να αλλάζω συχνά κάβες, επειδή οι υπάλληλοι μαθαίνουν τις συνήθειές σου, αν πηγαίνεις νύχτα-μέρα και ψωνίζεις τεράστιες ποσότητες. Μπορώ να αισθανθώ την απορία τους, γιατί δεν έχω πεθάνει ακόμα, σκέψη η οποία με κάνει να αισθάνομαι άβολα. Πιθανότατα δεν έχουν καμία τέτοια σκέψη, αλλά γίνεται κανείς παρανοϊκός, όταν έχει 300 hangover μέσα σε έναν χρόνο».
Γυναίκες

«Αυτό είναι το πρόβλημα με το ποτό, σκεφτόμουν καθώς έβαζα ένα ακόμη. Εάν κάτι κακό συμβεί, πίνεις στην προσπάθειά σου να ξεχάσεις. Εάν κάτι καλό συμβεί, πίνεις ώστε να το γιορτάσεις. Αν δεν συμβαίνει τίποτα, πίνεις για να συμβεί».
Γυναίκες

«Το μεθύσι ήταν ωραίο πράγμα. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως από δω και στο εξής θα μου άρεσε. Εξαφάνιζε κάθε τι το αυτονόητο, και ίσως, αν κατάφερνες να εξαφανίζεις τα αυτονόητα αρκετά συχνά, έπαυες να είσαι αυτονόητος ο ίδιος».
Τοστ Ζαμπόν

«Το πιόμα είναι μια συναισθηματική πράξη. Είναι η ώθηση για να ξεπεράσεις την καθημερινή ρουτίνα, όπου όλα είναι ίδια. Σε τραβάει έξω από το σώμα σου και το νου σου, για να σε πετάξει στον τοίχο. Έχω την αίσθηση ότι το πιόμα είναι μια μορφή αυτοκτονίας, όπου σου επιτρέπεται να επιστρέψεις στη ζωή και να ξαναρχίσεις την επόμενη μέρα. Είναι σαν να σκοτώνεις τον εαυτό σου και να ξαναγεννιέσαι. Φαντάζομαι ότι έχω ζήσει δέκα ή δεκαπέντε χιλιάδες ζωές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ