Τέσσερις αδελφές από το Πακιστάν αυτοκτόνησαν επειδή δεν είχαν προίκα - iefimerida.gr

Τέσσερις αδελφές από το Πακιστάν αυτοκτόνησαν επειδή δεν είχαν προίκα

MPOYRKA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις Πακιστανές κοπέλες αυτοκτόνησαν, καθώς ο πατέρας τους δεν μπορούσε να τους δώσει προίκα. Οι τέσσερις αδερφές κι η πέμπτη Φατιμά, ηλικίας από 31 έως 45 χρόνων απελπισμένες από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να παντρευτούν έπεσαν μαζί σε ένα κανάλι προκειμένου να σωθούν...
Οι αστυνομικές αρχές πρόλαβαν να σώσουν τη νεότερη, Φατιμά, αγνοούνται δύο από τις αδερφές, ενώ τα ανασύρθηκαν τα πτώματα των άλλων δύο.Πριν οι κοπέλες αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν είχε προηγηθεί καβγάς με τον πατέρα τους, ο οποίος τους ξεκαθάρισε ότι αδυνατεί να τις προικίσει.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μάισλι, ένα χωριό στο νότο της κεντρικής επαρχίας Πεντζάμπ, όπου: "Ένας φτωχός αγρότης, ο Μπασίρ Άχμεντ Ρατζπούτ, δεν μπορούσε να παντρέψει τις πέντε κόρες του επειδή δεν είχε χρήματα για την προίκα. Έπειτα από ένα καβγά την Πέμπτη, τα πέντε κορίτσια του (ηλικίας από 31 ως 45 ετών) ήταν απελπισμένα και έπεσαν μαζί σ' ένα κανάλι για να πνιγούν», τόνισε ο Μάλικ Νταούντ Χασναΐν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.Στο Πακιστάν οι γυναίκες παντρεύονται σε ηλικία 18 ως 29 ετών και στις αγροτικές περιοχές δυσκολεύονται να βρουν σύζυγο μετά τα τριάντα. Οι οικογένειες των κοριτσιών είναι υποχρεωμένες να τα προικίζουν για το γάμο, που είθισται να συμφωνείται κατόπιν συνοικεσίου. Οι ανύπανδρες γυναίκες που έχουν περάσει τα τριάντα συχνά μετά το θάνατο των γονιών τους καταφεύγουν στην επαιτεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ