Αυτός είναι ο τάφος που θα φιλοξενήσει τον σκελετό του Ριχάρδου ΙΙΙ [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο τάφος που θα φιλοξενήσει τον σκελετό του Ριχάρδου ΙΙΙ [εικόνα]

Αυτός είναι ο τάφος που θα φιλοξενήσει τον σκελετό του Ριχάρδου ΙΙΙ [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρετανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν τα σχέδια τους για την επαναταφή του βασιλιά Ριχάρδου III, του οποίου το σώμα βρέθηκε πρόχειρα θαμμένο σε ένα πάρκινγκ στο Λέστερ της Βρετανίας το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Καθεδρικός Ναός του Λέστερ επιδιώκει την έγκριση για 2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός τάφου και την ανακαίνιση της εκκλησίας έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για να φιλοξενήσει τον σκελετό ενός βασιλιά .

Η Μητρόπολη σκοπεύει να τοποθετήσει τα λείψανα του Ριχάρδου III σε ένα φέρετρο από ασβεστόλιθο με έναν βαθιά χαραγμένο σταυρό , τοποθετημένο σε ένα μεγάλο λευκό τριαντάφυλλο (το εραλδικό σύμβολο του Οίκου της Υόρκης ) λαξευμένο στο πάτωμα του ναού.

Το τριαντάφυλλο θα περιβάλει σκούρος ασβεστόλιθος στον οποίο θα αναγράφεται το όνομα του Μεσαιωνικού βασιλιά, οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του (1452-1485) και το προσωπική σύνθημα του , «Loyaulte me lie» (Η αφοσίωση μου με δεσμεύει)

Ο Ριχάρδος III ήταν ο τελευταίος βασιλιάς του Οίκου της Υόρκης. Κυβέρνησε από το 1483 μέχρι το 1485 , όταν σκοτώθηκε στην μάχη του πεδίου Μποσγουορθ από τις αντίπαλες δυνάμεις του Ερρίκου Τυδώρ, την μάχη που έληξε τον πόλεμο των Ρόδων .

Ο βασιλιάς θάφτηκε πρόχειρα στο μοναστήρι Grey Friars στο Λέστερ, το οποίο αργότερα κατεδαφίστηκε και ο βασιλιάς παρέμεινε χαμένος στην ιστορία, μέχρι πέρυσι, που μία ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ βρήκε τα τα ερείπια του μοναστηριού Grey Friars τα οποία πλέον είχαν μετατραπεί σε παρκινγκ, μαζί με το σκελετό του βασιλιά η ταυτότητα του οποίου, επιβεβαιώθηκε αργότερα με ένα τεστ DNA .

Η Επιτροπή για τις Μητροπόλεις στην Αγγλία αυτό το διάστημα επανεξετάζει τα σχέδια του Καθεδρικού Ναού του Λέστερ για τον τάφο και θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει την πρόταση από τα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτός είναι ο τάφος που θα φιλοξενήσει τον σκελετό του Ριχάρδου ΙΙΙ [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ