Σημαντικό βραβείο για την ελληνική παραγωγή «Drop It» στο φεστιβάλ PLURAL+ 2013 του ΟΗΕ

Μια πολύ σημαντική διεθνή διάκριση έλαβε η ελληνική ταινία μικρού μήκους «Drop it», στο φεστιβάλ PLURAL+ 2013,(http://pluralplus.unaoc.org) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) και του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση (IOM).

Η ελληνική παραγωγή με συντελεστές νέους δημιουργούς κάτω των 25 ετών,οι οποίοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς, απέσπασε το βραβείο Universal Forum of Cultures Foundation Award, καταφέρνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 254 παραγωγές από 71 συνολικά χώρες.

Ο τίτλος, «Drop it» δεν επελέγη τυχαία: αξιοποιεί στην κυριολεξία την έννοια της λέξης "σταγόνα" (εν προκειμένω: σταγόνα αίματος), ενώ κατά τη μεταφορική χρήση της φράσης (slang) επιδιώκει την παύση οποιασδήποτε συζήτησης επάνω σε ένα θέμα ή σε μια διαμάχη, επισημαίνοντας πως όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να κινηθεί ο κόσμος προς την αλλαγή, την ανάπτυξη και την εξέλιξη, μακριά από στερεότυπα και διακρίσεις, θα πρέπει να απαλλαγούν από οτιδήποτε συνιστά τροχοπέδη.

Οι βραβευθείσες ταινίες ανάμεσά τους και η ελληνική θα μεταδοθούν από διεθνή δίκτυα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των λαων από τον ΟΗΕ για ζητήματα κοινωνικής βίας και αποκλεισμού. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Paley Center for Media στις 5 Δεκεμβρίου στην Νέα Υόρκη.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Σενάριο – Σκηνοθεσία – Εκτέλεση παραγωγής: Ρενέ Γκάτση,

Σύμβουλος σεναρίου - σκηνοθεσίας: Κίρκη Καραλή,

Διεύθυνση Φωτογραφίας - Κάμερα: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου,

Μοντάζ – Post production: Πάνος Αγγελόπουλος,

Μιξάζ – Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Πετράτος,

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθια Ραφτοπούλου,

Σκηνογράφος: Ελένη Καριώρη,

Ενδυματολόγος: Άννα Βεσκούκη,

Μακιγιάζ: Γιώργος Ελευθεριάδης,

Εταιρεία Παραγωγής: Aegeanscapes Filmmakers.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ