Πώς να γεμίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων για να κάνετε οικονομία στο νερό [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς να γεμίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων για να κάνετε οικονομία στο νερό [βίντεο]

Πώς να γεμίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων για να κάνετε οικονομία στο νερό [βίντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν μεγάλο μέρος του πλανήτη βρίσκεται αντιμέτωπο με τη λειψυδρία και την κλιματική αλλαγή είναι σημαντικό να δώσουμε βάση στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση νερού ξεκινώντας από το σπίτι μας.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα LifeHacker, παρουσιάζονται μερικοί τρόποι για να κρατάμε καθαρά τα πιάτα μας χωρίς να σπαταλάμε περισσότερο νερό.

Αποφεύγουμε την πρόπλυση:
Είναι καλύτερο να βάζουμε τα πιάτα καθαρά από υπολείμματα στο πλυντήριο, ώστε το πλύσιμο τους να γίνεται εύκολα χωρίς να χρειάζεται να χαλάμε πολύ νερό.

Δεν γεμίζουμε υπερβολικά το πλυντήριο
Αυτό ακούγεται αντιφατικό, γιατί αν μπορούσατε να βάλετε διπλάσια πιάτα στο πλυντήριο , θα χρειάζεστε λιγότερο νερό. Αυτό είναι αλήθεια μέχρι ενός σημείου. Αλλά αν βάλουμε τόσα πολλά πιάτα, δε θα καθαριστούν σωστά και θα χρειάζονται πλύσιμο πάλι, χαλώντας τελικά το διπλάσιο νερό.

Επαναχρησιμοιήστε το νερό:
Το νερό που βγαίνει από το πλυντήριο στο νεροχύτη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά είτε για να πλύνετε κάποια άλλα σκεύη στο χέρι, είτε ακόμη και για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ