Θανατοποινίτης άρχισε να... ροχαλίζει λίγο πριν του κάνουν τη μοιραία ένεση - iefimerida.gr

Θανατοποινίτης άρχισε να... ροχαλίζει λίγο πριν του κάνουν τη μοιραία ένεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρόμπερτ Τζεν Γκάρζα άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο θάλαμο θανατοποινιτών στις φυλακές του Τέξας. Ο ισπανόφωνος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο όπως και τρία άλλα μέλη της συμμορίας του για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών, εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση.

Δευτερόλεπτα πριν ο 30χρονος ξεψυχήσει, χαμογέλασε και «φύσηξε» ένα φιλί σε φίλους και συγγενείς καθώς παρακολουθούσαν την εκτέλεση.
«Ξέρω πως είναι δύσκολο για εσάς», τους είπε «δεν είναι εύκολο. Αυτό είναι μια λύτρωση. Επιτέλους θα βρείτε το κουράγιο να συνεχίζετε τις ζωές σας», σύμφωνα με μια δήλωση του που μεταδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τέξας.

Ο Γκάρζα πήρε αρκετές αναπνοές καθώς η μοιραία δόση άρχιζε να κυλάει στις φλέβες του και τότε ήταν που άρχισε να ... ροχαλίζει. Μόλις 26 λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.Ο 30χρονος είχε καταδικαστεί για «τη σφαγή στο Έντιμπουργκ» (πόλη του Τέξας) η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι μελών μιας αντίπαλης συμμορίας ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2003. Στην πραγματικότητα όμως εκτελέστηκε για τις δολοφονίες , τέσσερις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2002, τεσσάρων ισπανόφωνων γυναικών. «Δεν ήμουν εκεί, εγώ δεν σκότωσα κανέναν», είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο Γκάρζα.

Ο θανατοποινίτης είχε εξαντλήσει όλες τις «εκκλήσεις» του προς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η 25η εκτέλεση στις Ηνωμένες Πολιτείες εφέτος, συμπεριλαμβανομένων 12 στο Τέξας, μια αμερικανική πολιτεία στην οποία γίνονται το ένα τρίτο των εκτελέσεων στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ