Τεράστια αποθέματα νερού ανακαλύφθηκαν στην Κένυα - iefimerida.gr

Τεράστια αποθέματα νερού ανακαλύφθηκαν στην Κένυα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα ελπίδα για τους κατοίκους της Κένυας, δίνουν τα τεράστια αποθέματα υπόγειου νερού που βρέθηκαν στην Τουρκάνα, στα βορειοδυτικά της χώρας. Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική όταν σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κένυας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Το νερό είναι ο πιο σημαντικός φυσικός πόρος της Γης, μετατρέποντας αυτό που διαφορετικά θα ήταν ένας αφιλόξενος βράχος, σε έναν πλανήτη που σφύζει από ζωή. Στις άνυδρες πεδιάδες της Κένυας, όμως, το νερό έχει εδώ και καιρό εκλείψει, ενώ σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Ο Υπουργός περιβάλλοντος της Κένυας Τζουντι Γουακχούνγκου, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανακάλυψη ενός τεράστιου αποθέματος υπόγειου νερού στην ξηρασία της βορειοδυτικής περιοχής Τουρκάνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για περίπου 200 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πόσιμου νερού - δέκα φορές περισσότερο νερό από το ήδη διαθέσιμο απόθεμα της χώρας.

Εάν οι εκτιμήσεις είναι σωστές, πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα που θα καλύψει τις ανάγκες της Κένυας σε νερό για τα επόμενα 70 χρόνια.

Το νερό, ανακαλύφθηκε από την ανάλυση των δεδομένων από έναν δορυφόρο , ραντάρ, και γεωλογικούς χάρτες, σε συνεργασία με την Unesco. Για μια περιοχή που μαστίζεται από την έλλειψη νερού και τις προβλεπόμενες ελλείψεις τις επόμενες δεκαετίες, η ανακάλυψη θεωρείται μία σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της Κένυας.

«Η είδηση για αυτά τα αποθέματα νερού έρχεται σε μια στιγμή που το πόσιμο νερό είναι άκρως απαραίτητο» τονίζει ο Γουακχουνγκου και προσθέτει: «Αυτό το νερό ανοίγει μια πόρτα σε ένα μέλλον με μεγαλύτερη ευημερία για το λαό της Τουρκάνα και το έθνος στο σύνολό του. Πρέπει τώρα να εργαστούμε για την περαιτέρω διερεύνηση αυτών των πόρων με υπευθυνότητα ώστε να το διαφυλάξουμε και για τις μελλοντικές γενιές»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ