Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη λίστα Δένδια και τα πέντε περιστατικά βίας που εμπλέκονται [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη λίστα Δένδια και τα πέντε περιστατικά βίας που εμπλέκονται [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στριμωγμένοι βρίσκονται αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά από την απόφαση του Νίκου Δένδια να στείλει στην εισαγγελία 32 περιπτώσεις όπου τα μέλη ακροδεξιού κόμματος έχουν προβεί σε βιαιοπραγίες που συνιστούν εγκληματική οργάνωση.

Οι υποθέσεις με τα...κατορθώματα της Χρυσής Αυγής είναι υπεράριθμες και σε αρκετές από αυτές συμμετέχουν και αρκετοί βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, καθώς λόγω της βουλευτικής ασυλίας που τους προστάτευε δεν κινδύνευαν με σύλληψη δια την διάπραξη αδικήματος το οποίο χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα. Ωστόσο, η σιγουριά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ότι η βουλευτική τους ασυλία θα ήταν «εμπόδιο» στην άσκηση ποινικής δίωξης δεν ισχύει πλέον, καθώς η σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπράξει έχει πλέον κακουργηματικό χαρακτήρα και συνιστά ίδρυσης εγκληματικής οργάνωσης.

Παραθέτουμε τα επεισόδια στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής και έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη από τον κ. Δένδια:

  • Ο Γερμενής και ο Ηλιόπουλος «τιμούν την Παναγία» σπάζοντας πάγκους μεταναστών

Στις 7/9/2012, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής -ο γνωστός Καιάδας- και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αντικατέστησαν τις Αρχές κάνοντας έλεγχο σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών που βρίσκονταν σε πανηγύρι της Ραφήνας, συνοδεία αρκετών μελών της Χρυσής Αυγής. Σε όσους μάλιστα δεν είχαν άδεια μικροπωλητή, οι χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους τους και τους απείλησαν, με πρωταγωνιστές τους δύο βουλευτές.

  • Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής απειλεί πως θα κάνει σαπούνια τους μετανάστες

Στις 06/03/2013, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πολιτευτής του κόμματος Αλέκος Πλωμαρίτης- Καράμπελας, βρέθηκε ποινικά υπόλογος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου μετρά από φασιστικό παραλήρημα που στο φακό του BBC, όπου έλεγε για τους Πακιστανούς μετανάστες πως «θα τους κάνουμε σαπούνια και με τα δόντια τους θα κάνουμε κομπολόγια»Τι είπε ο χρυσαυγίτης σε αγγλικό κανάλι

η συμπεριφορά και τις ιδέες μίσους ενός υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές και ομοϊδεατών του κατέγραψε με την κάμερα του ένας έλληνας κινηματογραφιστής που πέρασε έναν μήνα με μέλη του κόμματος για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ. Αποσπάσματα από τη δουλειά του μετέδωσε το Channel 4.Τ

Ο υποψήφιος της Χ.Α. Αλέκος Πλωμαρίτης μοιράζει φυλλάδια σε μία λαϊκή αγορά βρίζοντας με σκαιό τρόπο και απειλώντας όποιον μετανάστη βρει μπροστά του, ενώ στη συνέχεια τον βρίσκουμε σε ένα καφενείο να αναφέρει πως η Χ.Α. θα κάνει τους μετανάστες και τους αριστερούς «σαπούνια» και το δέρμα τους λαμπατέρ, αστειευόμενος και γελώντας με την ιδέα.
«Μόλις ξαλαφρώσουμε από τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες που μας τρώνε το φαγητό, πίνουν το νερό μας, αναπνέουν τον αέρα τον ελληνικό και μας σκοτώνουν (σ.σ. θα λυθεί η κρίση). Να φύγουν, να μείνουν τα λεφτά σε μας και να μην έχουμε ανέργους» αναφέρει.
«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» λέει στη συνέχεια ο υποψήφιος.

Δείτε το επίμαχο βίντεο εδώ

  • Ο «Καιάδας» τραβά όπλο εναντίον του Γιώργου Καμινη και χτυπά 12χρονη ανήλικη

Μετά από συμπλοκή με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής δεν διστάζει να τραβήξει όπλο και επενέβησαν οι άνδρες της Ασφάλειας του δημάρχου προκειμένου να τον συγκρατήσουν. Μάλιστα, στο επεισόδιο που είχε σημειωθεί ο «Καιάδας» είχε γρονθοκοπήσει ένα 12χρονο κοριτσάκι.

  • Ο «Καραϊσκάκης» σπάει πάγκους στο Μεσολόγγι

Αναλαμβάνοντας ρόλο αστυνομικού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, αποφάσισε να επιβάλλει την...νομιμότητα στο Μεσολόγγι κάνοντας έλεγχους σε μετανάστες μικροπωλητές, ενώ σε όσους διαπίστωσε ότι δεν είχαν άδεια, κατέστρεψε τους πάγκους τους μαζί με τον φρουρό του και με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής δήλωσε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου:

«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

  • Ο Μπούκουρας μετατρέπει σε ρινγκ το Λουτράκι

Την 25η Μαρτίου, ένας ακόμη βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατάφερε να στρέψει όλα τα φώτα της δημο9σιότητας πάνω του. Ο λόγο;ς για τον βουλευτή Κορίνθου Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος μετέτρεψε σε ρινγκ το μνημείο Ηρώων, όταν μια ομάδα πολιτών προσπάθησε να τον εμποδίσει να καταθέσει στεφάνι. Αμέσως, περίπου δέκα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη.
Την στιγμή που οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στους συμμετέχοντες. ο βουλευτής αντιδρά λέγοντας πως ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και δικοί του άνθρωποι.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ