Σαββίδης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε – Ζήτησε ξανά ρύθμιση χρεών - iefimerida.gr

Σαββίδης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε – Ζήτησε ξανά ρύθμιση χρεών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κυβέρνηση έριξε το «μπαλάκι» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης αναφερόμενος ξανά στη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, την οποία ζητά τους τελευταίους μήνες. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα», είπε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας, που παρουσίασε πενταετές πλάνο για την ποδοσφαιρική ομάδα με επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με την κυβέρνηση για το ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ, ο κ. Σαββίδης επεσήμανε πως «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε εδώ» αν δεν λυθεί το μακροχρόνιο πρόβλημα. «Η χώρα έχει ανάγκη επενδυτές από το εξωτερικό και εμείς είμαστε τέτοιοι. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα χρήματα και εμείς τα φέρνουμε, λέμε πάρτε τα. Λέμε πώς θα επενδύσουμε και με ποιους όρους και προϋποθέσεις», είπε και πρόσθεσε πως η ομάδα δεν ζητά διαγραφή χρεών, ούτε προτίθεται να μην πληρώσει προκειμένου να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και να επιστρέψει «καθαρός» στη Σούπερ Λίγκα.

Οπως εξήγησε ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, τα χρέη ως τις 30/6/2013 είναι 3,5 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμα προς το κράτος, 6,5 εκ. ευρώ προς αθλητές και 5,5 εκ. ευρώ προς τρίτους. «Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Ολα αυτά δεν αξίζουν την προσοχή του κράτους;», πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το πενταετές πλάνο, με επένδυση 80 εκατ. ευρώ, αυτό περιλαμβάνει 25 εκατ. για αθλητικό κέντρο, 40 εκατ. για την ανακατασκευή της Τούμπας και 15 εκατ. για έργα αθλητικής ανάπτυξης. Η έκταση του αθλητικού κέντρου θα περιλαμβάνει, γήπεδο για την δεύτερη ομάδα, γήπεδα προπόνησης, ξενώνες, κλειστό γήπεδο 5.000 θέσεων και ξενοδοχείο 50 δωματίων. Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας για την ομάδα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι θεραπευτήριο 100 δωματίων. Οπως αναφέρθηκε στη σχετική παρουσίαση, το πλάνο προβλέπει δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ